Download overzicht
Software zoeken
Nieuwsgroepen
Dvd ripping
Gratis software
Index Recepten
Eend met wisky
Javascripts
Broncode beveiligen
HTML generator
Kleurencode
Sitemap generator
Pagerank checker
Populariteit
Back-Link checker
Domein leeftijd
Domein status
Educatie index
Rekenen
Nederlands typen
Breuken ( + )
Breuken ( - )
Breuken ( X )
Breuken ( : )
Educatieve links
Galgje
Letterzoeken
Klokkijken
Plofsommen
Topografie
NOS Journaal
NOS radio journaal
Radio
Videoclip zoeken
TV programma zoeken
Comedy zoeken
TV zenders
Torrents
Nu
PCM
Tweakers
Computer idee
Paginanieuws
Nieuws zoeken
Feyenoord
Virusalert
Nos nieuws
Retecool
Nu sport
Webwereld
The-not-so-daily-crap
Tweakers

Tweakers RSS

Intel licht hardwarematige Spectre- en Meltdown-bescherming in Cascade Lake toe

Intel heeft op het Hot Chips-symposium in Californië enkele details bekendgemaakt van de hardwarematige bescherming tegen Spectre- en Meltdown-achtige kwetsbaarheden die het aanbrengt in de Cascade Lake-generatie van zijn Xeon Scalable Platform-cpu's.

'Apple verwijdert 25.000 apps uit de Chinese App Store'

Apple bevestigt illegale gok-apps uit de App Store te verwijderen, in antwoord op berichten in Chinese media dat het bedrijf 25.000 apps verwijdert heeft. Chinese staatsmedia uitten eerder kritiek op de aanwezigheid van illegale apps.

Sony geeft high-end Xperia XZs van vorig jaar geen upgrade naar Android 9.0

Sony heeft bekendgemaakt welke Xperia-smartphones een upgrade krijgen naar Android 9.0 Pie. Daaronder zijn de XZ1- en XZ2-toestellen, maar de midrange Xperia L2 van eerder dit jaar en XZs van vorig jaar zitten er niet bij.

Komende Chromecast lijkt betere 5GHz-wifi te krijgen

Google geeft de Chromecast verbeterde 5GHz-ontvangst voor wifi, blijkt uit FCC-documenten. Ook krijgt de accessoire volledige bluetooth-ondersteuning. Het lijkt om een kleine update te gaan ten opzichte van het huidige model.

Europa wil techbedrijven dwingen terroristisch materiaal offline te halen

De Europese Commissie wil met regelgeving komen om techbedrijven ertoe te dwingen propaganda voor terroristische groeperingen snel offline te halen. De Commissie is ontevreden over de snelheid, waarmee techbedrijven het materiaal nu offline halen.

Internet, tv en telefonie op Schiermonnikoog ligt plat door breuk glasvezelkabel

Inwoners en toeristen kunnen op het Nederlandse Waddeneiland Schiermonnikoog kunnen geen gebruik maken van vaste verbindingen van Kabel Noord voor internet, tv en telefonie. De oorzaak is een breuk in een van de glasvezelkabels die het eiland verbindt met de rest van de wereld.

Zelf een 3d-printer in elkaar zetten - Groter, goedkoper en extreem tweakbaar

Als je flink tijd wil investeren, kun je een goedkoop bouwpakket voor een grote printer kopen, en die in elkaar zetten, afstellen en verbeteren. Dat doen we in deze .Build.

CrystalDiskInfo 7.7.0

Crystal Dew World heeft een nieuwe versie van CrystalDiskInfo uitgebracht. Dit programma, dat onder de MIT-licentie wordt uitgebracht, geeft uitgebreide informatie over de drives in de computer. Er is ondersteuning voor traditionele harde schijven, maar ook voor ssd's en in mindere mate voor externe usb- en firewire-schijven. Naast het weergeven van smart-informatie is het mogelijk om de aam- en apm-instellingen aan te passen, mits de hardware dit ondersteunt. De verzamelde informatie kan in overzichtelijke grafieken worden weergegeven. Naast de standaard versie zijn er ook de Shizuku- en Kurei Kei-uitvoeringen. Deze bieden geen extra mogelijkheden, maar bevatten een anime-thema. In deze uitgave is experimentele ondersteuning voor enkele controllers toegevoegd, maar sinds versie 7.6.0 is er meer veranderd:

EMDB 3.18

Versie 3.18 van EMDB is uitgekomen en wegens een kleine fout is er ook al een opvolger verschenen. EMDB, wat staat voor Eric's Movie Database, is een gratis programma waarmee een filmcollectie kan worden beheerd. Hoewel de download slechts 3,5MB groot is, beschikt het programma over uitgebreide functionaliteit. Zo kan relevante informatie van onlinedatabases als IMDb, MovieMeter, TMDb en TheTVDB worden opgehaald, kan worden bijgehouden welke films uitgeleend zijn en kunnen films die op de harde schijf staan direct vanuit het programma gestart worden. EMDB kan worden gebruikt in diverse talen, waaronder het Nederlands. In deze uitgave zijn de volgende veranderingen en verbeteringen doorgevoerd:

Vlotter redesign Snapchat op Android toegankelijk voor gebruikers met root

De in november beloofde ontwerpaanpassing van Snapchat is nu te proberen voor iedere Android-gebruiker met roottoegang. Het nieuwe ontwerp maakt merkbaar betere prestaties mogelijk, iets waar veel gebruikers in het verleden over klaagden.

Twitter legt legacy-api stil die pushberichten mogelijk maakte op custom clients

Twitter heeft een 'legacy-api' stilgelegd die Twitterclients van derden gebruikten om pushberichten en automatische feed-refreshes mogelijk te maken. Clients als Talon, Tweetbot, Tweetings en Twitterific verliezen hierdoor functionaliteit en hebben geen haalbaar alternatief.

Privéberichten van deel Twitch-gebruikers waren tijdelijk te downloaden

Twitch maakt bekend dat 'een klein percentage' van gebruikers onderhevig waren aan een glitch waardoor onbevoegden hun privéberichtengeschiedenis konden downloaden. Twitch heeft een website opgezet waar gebruikers kunnen controleren of ze betrokken zijn.

Mobile-versie PUBG behaalt 100 miljoen downloads in 5 maanden

De mobile versie van PlayerUnknown's Battlegrounds heeft de 100 miljoen downloads gepasseerd en dagelijks spelen 14 miljoen mensen het spel op hun smartphone of tablet, maakt uitgever Tencent bekend.

SUMo 5.7.3

KC Softwares heeft versie 5.7.3 van SUMo uitgebracht. SUMo, wat voor Software Update Monitor staat, is een programma dat de computer scant op aanwezige software en vervolgens controleert of er nieuwere versies beschikbaar zijn. Door het installeren van een driver agent kan het ook controleren op nieuwe drivers. De gratis uitvoering laat alleen weten van welke programma's er een nieuwere versie beschikbaar is, het downloaden van de update en het bijwerken is iets wat je verder zelf handmatig uit moet voeren. Hierdoor is het vooral handig voor mensen die zelf controle willen houden over welke updates ze wel of niet willen installeren. Het standaardinstallatieprogramma bevat een optionele advertentiemodule, maar er zijn ook een lite- en een portable-versie beschikbaar waar deze niet in zit. Sinds versie 5.6.7 zijn de volgende veranderingen aangebracht:

Asus Strix Hero II - Inputlag-held met GTX 1060

Asus heeft nieuwe modellen van de Scar- en Hero-laptops uitgebracht met dunnere schermranden en een 144Hz-scherm. In deze review kijken we hoe dat bevalt.

OpenWrt 18.06.1

De eerste Service Release van OpenWrt versie 18.06 is uitgekomen. OpenWrt is alternatieve opensourcefirmware voor een groot aantal verschillende routers en embedded devices. Door middel van het opkg-package management system is er de mogelijkheid om zelf te bepalen wat de router allemaal wel en niet kan. Ook op GoT zijn er diverse mensen actief mee bezig, zie daarvoor dit topic. Versie 18.06 is de eerste stabiele uitgave na het samengaan van de projecten OpenWrt en Linux Embedded Development Environment en deze update brengt verder een de volgende verzameling verbeteringen:

Amerikaanse openbaar aanklager eist dat Facebook encryptie Messenger verwijdert

De Amerikaanse openbaar aanklager probeert Facebook zover te krijgen dat het de versleuteling op zijn Messenger-app verwijdert zodat autoriteiten de voip-gesprekken van een verdachte kunnen afluisteren. De kwestie is uitgemond in een rechtszaak en Facebook biedt weerstand.

Asus RT-AC68U 3.0.0.4.384.32738

Asus heeft nieuwe firmware voor de RT-AC68U beschikbaar gesteld. Deze dualbandrouter kan clients zowel bedraad als draadloos van netwerktoegang voorzien. Verder zijn er twee usb-poorten aanwezig, waarvan een usb 3.0, zodat een printer of externe opslag over het netwerk kan worden gedeeld. De nieuwe firmware heeft versienummer 3.0.0.4.384.32738 en de download is iets meer dan 42MB groot. In deze uitgave zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht:

System Ninja 3.2.3

Singular Labs, bekend van onder meer CCEnhancer en JavaRa, heeft versie 3.2.3 van System Ninja uitgebracht. Met dit programma kan een Windows-machine opgeschoond en geoptimaliseerd worden. System Ninja verwijdert onnodige bestanden en belooft verder de prestaties te verbeteren en problemen te verhelpen.

Gemeente Amsterdam doorzocht inhoud Facebookprofielen hangjongeren

De gemeente Amsterdam heeft in 2015 en 2016 meer gegevens verzameld van hangjongeren in de stad dan het aanvankelijk toegaf. Niet alleen vriendverbindingen werden in kaart gebracht, maar ook werd gekeken naar posts en reacties om profielen op te stellen, blijkt uit onderzoek van NRC.

Netflix draait bij deel gebruikers test met promovideo's tussen afleveringen

Netflix draait bij een deel van zijn gebruikers tests met promovideo's die getoond worden tussen twee afleveringen van dezelfde serie. De promo's vervangen het scherm waarin informatie over de volgende aflevering uit de afspeellijst, zoals titel en beschrijving, getoond wordt.

Valve zette per ongeluk kortstondig streamingwebsite Steam.tv online

In de nacht van vrijdag op zaterdag zette Steam-ontwikkelaar Valve kortstondig de website Steam.tv online. Daarop konden gebruikers livestreams kijken, de Steam Chat gebruiken inclusief voicechat en vrienden uitnodigen om samen te kijken naar een bepaalde livestream.

Dice brengt nooit vrijgegeven Metroidvania-game voor Sega Mega Drive alsnog uit

Battlefield-ontwikkelaar Dice gaat een game uit brengen die oorspronkelijk voor de Sega Mega Drive bedoeld was. Werk aan het spel, genaamd 'Project Hardcore', werd ongeveer 25 jaar geleden door uitgever en geldschieter Psygnosis stilgelegd, maar de game was al bijna af.

MSI GS65 Stealth Thin - Lichte gamelaptop met weinig concessies

De MSI GS65 Stealth Thin is 18mm dun en weegt 1,9kg. Toch zitten er een Core i7-hexacore en een GTX 1070-gpu in. Die componenten blijken goed te presteren in de dunne gamelaptop.

Opera 55.0.2994.37

Opera heeft versie 55 van zijn gelijknamige webbrowser uitgebracht. Opera is vier jaar geleden overgestapt van de in eigen huis ontwikkelde render-engine Presto naar Blink. Deze maakt deel uit van Chromium, dat onder meer ook door Google Chrome gebruikt wordt. Opera is beschikbaar voor Windows, Linux en macOS. Er zijn ook versies voor BSD en Solaris, maar deze zijn nog op de oude technologie gebaseerd. De release notes voor versie 55 kunnen hieronder worden gevonden.

Usenet Explorer 5.3

Versie 5.3 van Usenet Explorer is uitgekomen. Met dit programma kunnen bestanden van usenet worden gedownload. Usenet Explorer kenmerkt zich onder meer door een laag processor- en geheugengebruik, en uitgebreide mogelijkheden, wat het voor beginnende gebruikers misschien minder geschikt maakt. In deze uitgave is een verandering doorgevoerd die een langere retentie mogelijk maakt en zou het zoeken mogelijk sneller gaan door dit aan de severkant te doen wanneer nodig.

Home Assistant 0.76

Home Assistant is een opensourceplatform voor home-automation dat draait onder Python 3. Het draait via Hassbian op een Raspberry Pi 3 of een Linux-, macOS- of Windows-computer. Het ondersteunt het detecteren van apparaten, zoals Nest-thermostaten, Philips Hue, Belkin WeMo-schakelaars, Mr. Coffee-koffiezetapparaten en het mqtt-protocol. Daarnaast kan het waar mogelijk deze apparaten aansturen en automatisering toepassen. Voor meer informatie verwijzen we naar deze pagina en ons forum. De ontwikkelaars hebben versie 0.76 uitgebracht en de release notes voor die uitgave zijn hieronder te vinden.

Facebook maakt ontwerptools voor zonnevliegtuigen opensource

Facebook heeft eigen software openbaargemaakt die te gebruiken is voor het ontwerp van zonnevliegtuigen, oftewel High Altitude Long Endurance- of HAPS-vliegtuigen. De publicatie volgt op de bekendmaking dat het bedrijf stopt met zijn eigen Aquila-drone.

OM vervolgt man voor computervredebreuk na ontdekking datalek

Het OM vervolgt een 45-jarige man voor computervredebreuk nadat hij een datalek had ontdekt in een site van het Centraal Bureau voor Genealogie. De organisatie deed vervolgens aangifte. De man had het lek via PubLeaks gemeld, waarna Tweakers erover publiceerde.

Google: datacenter bestuurd via ai verbruikt gemiddeld 30 procent minder energie

Google meldt dat het een aantal maanden geleden is overgegaan naar een systeem dat op basis van kunstmatige intelligentie de koeling van zijn datacenters beheert zonder tussenkomst van mensen. Dat zou tot nu toe een gemiddelde energiebesparing van 30 procent hebben opgeleverd.

Amerikaanse rechter legt maker van GTA Online-cheattools voorlopig verbod op

Een Amerikaanse federale rechter heeft donderdag een voorlopig verbod opgelegd aan een man die verantwoordelijk zou zijn voor de ontwikkeling van twee cheattools voor de game GTA Online. Daardoor mag hij deze niet langer aanbieden.

'OnePlus gaat 6T in oktober uitbrengen'

Volgens nieuwe geruchten komt de opvolger van de OnePlus 6 in oktober uit. Ook zou de provider T-Mobile het aankomende toestel, de 6T, aan Amerikaanse klanten leveren. Het zou de eerste grote Amerikaanse provider zijn die een toestel van OnePlus aanbiedt.

Gerucht: Qualcomm hernoemt Snapdragon 855 naar Snapdragon 8150

Qualcomm zou een nieuw naamschema voor zijn Snapdragon-lijn van socs in de planning hebben. Tot dusver werd gedacht dat de komende high-end processor van het bedrijf als Snapdragon 855 zou verschijnen, maar dat wordt mogelijk Snapdragon 8150.

Google past melding over uitzetten locatiegeschiedenis aan na kritiek

Google heeft de tekst aangepast die het weergeeft bij een Google Account-optie om de locatiegeschiedenis uit te zetten, om duidelijk te maken dat andere diensten van het bedrijf de locatie nog wel kunnen blijven volgen.

Commander Keen draait vanaf floppy op een smartphone met IBM-toetsenbord

Het is verrassend eenvoudig om software vanaf een floppydrive op een Android-smartphone te laten draaien en een PS/2-toetsenbord te koppelen voor de invoer. Een video demonstreert de stappen die je moet zetten, gebruikmakend van het spel Commander Keen.

Afbeeldingen van GeForce RTX 2080 Ti en RTX 2080 van MSI verschijnen online

VideoCardz heeft afbeeldingen gepubliceerd van de MSI GeForce RTX 2080 Ti Gaming X Trio en de GeForce RTX 2080 Gaming X Trio. Kaarten van andere fabrikanten zouden maandag verschijnen, de dag waarop ook de voorverkoop van start zou gaan.

Google stopt met Goggles en stuurt gebruikers door naar Lens

Google stopt met zijn Goggles-app. Wie de app installeert, krijgt in plaats daarvan een verwijzing naar Google Lens te zien. De Lens-app vertoont veel gelijkenis met Goggles, maar Google sprak bij de introductie niet van een opvolger.

Just Cause-makers tonen gameplay van survivalgame Generation Zero

Avalanche Studios toont een eerste gameplaytrailer van zijn nieuwe game Generation Zero. Die openwereldgame speelt zich af in Zweden in 1989. Spelers moeten overleven in een wereld die is overgenomen door machines.

Handel in 'cybercrimetools' op darknet is volgens onderzoekers nog beperkt

Het probleem van kant-en-klare producten en diensten voor internetcriminaliteit op ondergrondse marktplaatsen is nog relatief klein. Dat concluderen onderzoekers van de TU Delft en de Carnegie Mellon University.

Pale Moon 28.0.0

Versie 28.0 van Pale Moon is uitgekomen. Deze webbrowser is ooit begonnen als een fork van Mozilla Firefox. Door optimalisaties voor moderne hardware en het weglaten van Accessibility features en Parental Controls presteerde hij toen een stuk beter. Ook was er een 64bit-versie beschikbaar, ruim voordat Mozilla deze zelf aanbood. Sinds Mozilla in versie 57 is overgestapt op Quantum, is er echter weinig meer dat de twee browsers nog verbindt. Vlak voordat Mozilla met Quantum kwam, heeft het Pale Moon ontwikkelteam de sourcetree van Firefox nog een keer geforkt en de verbeteringen van Pale Moon eraan toegevoegd. Zo is er bijvoorbeeld de lay-outengine Goanna, een gefork van Gecko, waarvan nu de vierde generatie uit is. Daarnaast is er het Unified XUL Platform, wat kan worden beschouwd als een tegenhanger van het op Chromium-gebaseerde Electron. De download van Pale Moon is alleen in het Engels, een apart Nederlands taalbestand is beschikbaar. De releasenotes voor deze uitgave kunnen hieronder worden gevonden: