Download overzicht
Software zoeken
Nieuwsgroepen
Dvd ripping
Gratis software
Index Recepten
Eend met wisky
Javascripts
Broncode beveiligen
HTML generator
Kleurencode
Sitemap generator
Pagerank checker
Populariteit
Back-Link checker
Domein leeftijd
Domein status
Educatie index
Rekenen
Nederlands typen
Breuken ( + )
Breuken ( - )
Breuken ( X )
Breuken ( : )
Educatieve links
Galgje
Letterzoeken
Klokkijken
Plofsommen
Topografie
NOS Journaal
NOS radio journaal
Radio
Videoclip zoeken
TV programma zoeken
Comedy zoeken
TV zenders
Torrents
Nu
PCM
Tweakers
Computer idee
Paginanieuws
Nieuws zoeken
Feyenoord
Virusalert
Nos nieuws
Retecool
Nu sport
Webwereld
The-not-so-daily-crap
Tweakers

Tweakers RSS

Chinese onderzoekers stellen voor ruimteafval te vernietigen met ruimtelasers

Chinese onderzoekers hebben een studie gepubliceerd waarin de mogelijkheid wordt onderzocht om ruimteafval op te ruimen door gebruik te maken van lasers die zich in de ruimte bevinden. Volgens het onderzoeksteam is dit in theorie haalbaar.

Nederlandse onderzoekers maken zonnecel die efficiŽnter waterstof genereert

Wetenschappers van de Universiteit Twente hebben een efficiŽntere methode ontwikkeld om zogeheten zonnebrandstoffen te winnen. Door de plaats waar zonlicht wordt opgevangen en de plek van de omzettingsreactie van elkaar te scheiden, wisten ze het rendement te verhogen.

Huawei introduceert midrangesmartphone met dualcamera en 18:9-scherm

Huawei heeft de P Smart-telefoon geÔntroduceerd, een toestel met een dubbele camera en een scherm met een 18:9-verhouding. De smartphone gaat 259 euro kosten en is in Nederland en BelgiŽ beschikbaar vanaf 1 februari.

'Geavanceerde Android-spyware infecteert alleen Italiaanse doelwitten'

Beveiligingsbedrijf Kaspersky heeft een variant van Android-spyware ontdekt die het zelf Skygofree noemt. De kwaadaardige software zou alleen doelwitten in ItaliŽ infecteren en afkomstig zijn van een it-bedrijf in dat land. De malware is actief sinds 2014.

GPU-Z 2.6.0

Versie 2.6.0 van GPU-Z is uitgekomen. Dit programma kan precies vertellen welke grafische kaart in de pc zit. Zo vermeldt het onder meer fabrikant, model, type, revisie en snelheid van de grafische processor, maar ook de hoeveelheid, type en snelheid van het geheugen. Hoewel de naam en het uiterlijk doen denken aan CPU-Z en PCI-Z, vergelijkbare programma's voor processors en pci-devices, zijn al deze programma's van andere makers. Sinds versie 2.4.0 zijn de volgende veranderingen en verbeteringen doorgevoerd:

Microsoft brengt Classic IntelliMouse in de Benelux op de markt

Microsoft start de verkoop van de Classic IntelliMouse in de Benelux. De muis is geÔnspireerd op de IntelliMouse Explorer 3.0 uit 2003 en bevat enkele eigenschappen die dat model ook had, aangevuld met nieuwe functies.

South Park: The Fractured But Whole komt wellicht uit voor Nintendo Switch

South Park: The Fractured But Whole komt misschien ook uit voor de Nintendo Switch. De game van uitgever Ubisoft is in de vorm van een placeholder op de website van een Australische winkel verschenen.

James Webb-telescoop doorstaat keuring na maandenlang verblijf in extreme kou

De James Webb-ruimtetelescoop, die waarschijnlijk in de lente van 2019 wordt gelanceerd, blijkt tests van NASA-wetenschappers definitief goed te hebben doorstaan, nadat het apparaat in december 2017 uit een zeer koude vacuŁmkamer is gehaald.

EvLeaks: Samsung Galaxy S9 komt op 16 maart uit

Samsung zou zijn Galaxy S9 op 16 maart willen uitbrengen. Dat beweert telecomjournalist Evan Blass. Samsung zei eerder al dat het zijn high-end smartphone tijdens telecombeurs Mobile World Congress in Barcelona wil presenteren.

EA maakt Battlefield 1-map uit eerdere dlc voor iedereen beschikbaar

Electronic Arts maakt vanaf dinsdag de map Prise de Tahure van de They Shall Not Pass-dlc beschikbaar voor alle bezitters van Battlefield 1. De in juli 2017 uitgebrachte map was voorheen alleen te spelen door bezitters van een premium pass of de dlc.

Gerucht: Microsoft ontkoppelt Cortana en zoekfunctie Windows

Microsoft zou de zoekfunctie van Windows willen lostrekken van Cortana. Dat claimt Windows Central op basis van informatie van insiders. In plaats daarvan zouden gebruikers de digitale assistent aantreffen in het Actiecentrum.

KPN heeft oorzaak wifiproblemen Experia Box na maand nog niet gevonden

KPN is al een maand op zoek naar de oorzaak van de wifiproblemen waar klanten met een Experia Box V10 mee te maken hebben. Het bedrijf claimt inmiddels 'aanknopingspunten' gevonden te hebben, maar een oplossing laat nog op zich wachten.

BlackBerry onthult analysetool om kwetsbaarheden in autosoftware te vinden

De bestuursvoorzitter van Blackberry, John Chen, heeft Jarvis aangekondigd, een op servers draaiende softwaretool die is bedoeld om kwetsbaarheden te ontdekken in de software van bijvoorbeeld zelfrijdende auto's.

Windows-editie Final Fantasy XV komt in maart samen met Royal Edition uit

De Windows-versie van Final Fantasy XV komt op 6 maart uit, zo blijkt uit een aankondiging van Square Enix. Dat gebeurt samen met de Royal Edition-dlc, die onder meer een nieuwe dungeon en items toevoegt aan de game.

Transmission-bittorrentclient werkt aan patch voor rce-lek

De ontwikkelaars van de bittorrentclient Transmission werken aan een patch voor een rce-lek, dat door een onderzoeker van Googles Project Zero is gevonden. Hij demonstreerde een aanval via een kwaadaardige site op de webinterface van de client.

'Meer dan de helft van alle iDEAL-transacties is mobiel'

Currence heeft bekendgemaakt dat in 2017 meer dan de helft van alle iDEAL-transacties via mobiele apparaten plaatsvonden. Daarnaast maakte ook het betalen tussen consumenten een groei door in het afgelopen jaar.

HyperSnap 8.16.00

Hyperionics heeft versie 8.16.00 van HyperSnap uitgebracht. Met dit programma kunnen screenshots worden gemaakt van het hele scherm, van een venster of van een zelf te bepalen gedeelte van het scherm. Ook is een autoscrollfunctie aanwezig, waarmee screenshots kunnen worden gemaakt van vensters die groter zijn dan het scherm, bijvoorbeeld van een webpagina. Daarnaast kunnen afbeeldingen worden bewerkt. Zo kunnen pijlen, cirkels en tekst worden aangebracht. Vanaf versie 8.00 zijn er aparte 32bit- en 64bit-downloads, en is ondersteuning voor Windows XP komen te vervallen. Sinds versie 8.14.00 zijn nog de volgende verbeteringen aangebracht:

Qualcomm: Win32-apps hebben zelfde invloed op accuduur ARM-laptops als bij x86

Win32-programma's hebben geen grote impact op de accuduur van laptops met Snapdragon-socs. Dat beweert chipontwerper Qualcomm. De programma's draaien via emulatie x86-software en vaak gaat emulatie gepaard met verlies in prestaties en accuduur.

Render toont vermoedelijke Moto E5-smartphone

Er is een render verschenen die de vermoedelijke Moto E5-smartphone toont. De render laat een vingerafdrukscanner aan de achterkant zien, terwijl de huidige E4 die aan de voorkant heeft zitten. Er zit bovendien een logo op de scanner.

Koreaans e-sportsteam heeft stukje van olympische estafetteloop afgelegd

Het Zuid-Koreaanse League of Legends-team van e-sportsorganisatie KT Rolster heeft hun deel van de olympische estafetteloop met de fakkel afgelegd. De ervaren League of Legends-spelers waren de enige e-sporters die deelnamen aan de estafette.

AnyDesk 3.7.0

Versie 3.7 van AnyDesk is uitgebracht. Met dit programma, dat door oud-medewerkers van TeamViewer wordt ontwikkeld, kan een andere computer worden overgenomen om deze zo op afstand te beheren. Het programma is beschikbaar voor Windows, Linux, FreeBSD, macOS, Android en iOS, al zit niet elk platform op hetzelfde versienummer. Het is gratis voor thuisgebruik, voor commercieel gebruik wordt of een eenmalige vergoeding gevraagd, of een lager bedrag per jaar. Het maakt dan verder niet uit hoeveel updates er tussentijds uitkomen. In deze uitgave zijn de volgende verbeteringen aangebracht:

Nintendo: markt is nog altijd te klein voor virtual reality en 4k

Virtual Reality en games in 4k-resolutie zijn twee vernieuwingen waar Nintendo voorlopig niet in zal investeren. Dat zegt Philippe Lavouť, een directeur van Nintendo in Frankrijk, in een interview met de Franse technologiewebsite Les Numťriques.

OnePlus behaalde in 2017 een verdubbeling van omzet

De Chinese smartphonemaker OnePlus heeft bekendgemaakt dat het in 2017 een verdubbeling van de omzet heeft behaald. Deze kwam uit op 1,4 miljard dollar, omgerekend ongeveer 1,14 miljard euro.

'Dark Souls: Remastered wordt niet door de originele ontwikkelaar gemaakt'

De remaster van de originele Dark Souls-game wordt niet gemaakt door From Software, de ontwikkelaar van het origineel. Dat meldt Laura Kate Dale, die het bestaan van Dark Souls: Remastered en enkele juist gebleken details bekendmaakte voor de officiŽle aankondiging.

MacBook Air viert tiende verjaardag

Het is maandag tien jaar geleden dat Apple zijn eerste MacBook Air aankondigde. Het ontwerp van de dunne laptop inspireerde veel andere fabrikanten en is na de derde generatie van de Air uit 2010 niet meer gewijzigd.

Ontwikkelaars van Citra 3DS-emulator kondigen Nintendo Switch-emulator aan

Het team achter de Citra-emulator voor de Nintendo 3DS, heeft op Twitter een nieuwe emulator aangekondigd voor de Nintendo Switch. Vooralsnog is de emulator genaamd Yuzu alleen geschikt voor ontwikkelaars en draaien er nog geen officiŽle games.

Brit bekent het aanbieden van crypterdienst om antivirus te omzeilen

Een Britse man heeft bekend dat hij een dienst aanbood waarmee malwaremakers konden testen of hun kwaadaardige software werd opgemerkt door antivirusproducten. Daarnaast bood hij een crypterdienst aan, om detectie door antivirus te bemoeilijken.

Linux Kernel Mailing List-site was offline na stroomstoring door wasmachine

De onofficiŽle Linux Kernel Mailing List-site, kortweg LKML, was vorige week tijdelijk offline doordat de mailinglijst nog op het thuissysteem van een Nederlandse beheerder draaide. De man was met vakantie toen de stroom uitviel door een probleem met zijn wasmachine.

Raspberry Pi Zero W-variant voegt header toe aan ontwikkelbordje

De Raspberry Pi Foundation heeft een variant van de Raspberry Pi W aangekondigd, met als enige toevoeging een van tevoren geÔnstalleerde header. Het model draagt dan ook de benaming WH en moet geschikt zijn voor uiteenlopende toepassingen.

Denemarken klaagt 1000 personen aan om delen expliciet materiaal minderjarigen

De Deense politie heeft bekendgemaakt dat er juridische stappen worden ondernomen tegen ongeveer 1000 personen, omdat ze expliciet materiaal deelden waarop twee 15-jarigen te zien waren. Het zou voornamelijk om jonge personen gaan.

HP Spectre x360 15 - High-end 2-in-1 met Core i7-8705G

HP toont op de CES de nieuwe Spectre x360 15, die is uitgerust met de nieuwe Intel Core i7-8705G, met RX Vega M GL-gpu.

Pale Moon 27.7.0

Versie 27.7 van Pale Moon is uitgekomen. Deze webbrowser is gebaseerd op de broncode van Mozilla Firefox, maar is geoptimaliseerd voor moderne hardware. De Windows-versie van Mozilla Firefox wordt namelijk ontwikkeld met een zo groot mogelijke compatibiliteit in gedachte. Mede door concessies aan oudere hardware is de browser niet zo snel als hij zou kunnen zijn, aldus Pale Moon-maker Moonchild Productions.

Cisco ESA AsyncOS 11.0.1 HP2

Cisco heeft een firmware-update uitgebracht voor zijn Email Security Appliance's, die afgekort worden tot ESA. De techniek stamt af van IronPort Systems, dat in 2007 door Cisco werd opgekocht. Hoewel dat al dus een decennium geleden is, hoor je ook nog steeds de naam IronPort terugkomen voor deze appliances. Voor de ondersteunde upgrade paths is het raadzaam om de documentatie door te nemen of om contact op te nemen met Cisco's TAC. Deze firmware heet 11.0.1 Hot Patch 2 en kent 11.0.1-401 als exact versienummer. De lijst met veranderingen verwijst naar de bugdatabase van Cisco:

Opvolger van GPD Win-handheld behaalt crowdfundingdoel en komt in mei uit

Het Chinese bedrijf GamePad Digital heeft inmiddels acht keer het benodigde bedrag opgehaald om zijn GPD Win 2-handheld uit te brengen. Dat gebeurde via zijn recente Indiegogo-campagne. De handheld op basis van Windows 10 moet in mei geleverd worden.

OnePlus onderzoekt meldingen van creditcardfraude na aankoop via site

Op het OnePlus-forum en op Reddit melden sommige mensen frauduleuze creditcardbetalingen nadat ze een aankoop hebben gedaan op de site van de Chinese smartphonemaker. Het bedrijf zegt een onderzoek uit te voeren.

LG Display en Mercedes-Benz ontwikkelen samen oleddashboards

LG Display werkt samen met Mercedes-Benz om oledpanelen in te zetten voor dashboards. Mercedes-Benz zou van plan zijn om in 2022 voertuigen met de oledpanelen op de markt te brengen. Het onlangs aangekondigde Mbux-systeem zou nog lcd's hebben.

AVM Fritz!Box 7490 113.06.84

De AVM Fritz!Box 7490 is een adsl 2-modem, gigabitrouter, access point tot en met 802.11ac en dect-basestation voor maximaal zes handsets in ťťn. Verder beschikt het apparaat over twee usb 3.0-aansluitingen, waarmee een printer of externe opslagcapaciteit op het netwerk kan worden gedeeld. Terugkeren naar de oorspronkelijke firmware is altijd mogelijk, zorg dus voor een back-up. Bijwerken van de firmware kan vanuit de gebruikersinterface zelf, maar los downloaden kan ook. De nieuwe firmware bevat Fritz!OS 6.84 en brengt de volgende verbeteringen:

Machinelearningmodellen Alibaba en Microsoft scoren hoger dan mens in leestest

Machinelearningmodellen van Alibaba en Microsoft behaalden een hogere score dan mensen in een test voor begrijpend lezen. Het is voor het eerst dat de menselijke score in deze test wordt overtroffen door een model.

VMware ESXi 6.5 build 7526125

Virtualisatie heeft in de laatste jaren een prominente plek veroverd. Bekende namen zijn onder andere Xen en VMware. Het complete platform van VMware heet vSphere en bestaat uit verschillende componenten, zoals vCenter Server, waarmee een complete virtuele omgeving kan worden beheerd, en natuurlijk de hypervisor ESXi, waarop virtuele machines hun werk kunnen doen. Enkele dagen geleden is patchrelease ESXi650-201801001, oftewel ESXi versie 6.5 build 7526125, uitgekomen. De lijst met veranderingen geeft aan dat er is gewerkt aan het oplossen van Spectre-problemen:

Netgear Nighthawk AC1900 Router 1.0.9.20

Netgear heeft nieuwe firmware voor zijn AC1900 Nighthawk Smart WiFi Router uitgebracht. Deze router, ook wel als R7000 aangeduid, kan zowel op de 2,4GHz- als op de 5GHz-band data verzenden en ontvangen, en heeft een theoretische doorvoer van maar liefst 1300Mbit/s. Daarnaast zijn er vijf gigabitethernetpoorten aanwezig, waarvan er een aan de wankant zit en de andere vier intern kunnen worden gebruikt, en zijn een usb 2.0- en een usb 3.0-aansluiting aanwezig. Het versienummer van deze firmware-uitgave is vastgezet op 1.0.9.20 en de veranderingen zien er als volgt uit: