Download overzicht
Software zoeken
Nieuwsgroepen
Dvd ripping
Gratis software
Index Recepten
Eend met wisky
Javascripts
Broncode beveiligen
HTML generator
Kleurencode
Sitemap generator
Pagerank checker
Populariteit
Back-Link checker
Domein leeftijd
Domein status
Educatie index
Rekenen
Nederlands typen
Breuken ( + )
Breuken ( - )
Breuken ( X )
Breuken ( : )
Educatieve links
Galgje
Letterzoeken
Klokkijken
Plofsommen
Topografie
NOS Journaal
NOS radio journaal
Radio
Videoclip zoeken
TV programma zoeken
Comedy zoeken
TV zenders
Torrents
Nu
PCM
Tweakers
Computer idee
Paginanieuws
Nieuws zoeken
Feyenoord
Virusalert
Nos nieuws
Retecool
Nu sport
Webwereld
The-not-so-daily-crap
Tweakers

Tweakers RSS

RJ TextEd 13.70

Versie 13.60 van RJ TextEd is uitgebracht. Deze gratis teksteditor van Zweedse makelij heeft diverse mogelijkheden, die vooral voor software- en webontwikkelaars interessant zijn, zoals syntax-highlighting, autocompletion, uitgebreide selectie- en sorteermogelijkheden en een ingebakken (s)ftp-client. Het programma wordt voor Windows ontwikkeld, maar is via Wine ook onder Linux te gebruiken. De changelog sinds versie 13.60 ziet er als volgt uit:.

TCL heeft concept smartphone die omgevouwen kan worden tot smartwatch

TCL heeft een patentaanvraag ingediend waarbij het ene concept laat zien van een smartphone die omgevouwen kan worden als een smartwatch. Het bedrijf had al aangegeven interesse te hebben in vouwbare smartphones, maar duidelijke plannen waren vooralsnog niet bekend.

Firefly III 4.7.12

Firefly III is een webapplicatie geschreven in php waarmee een overzicht van je financiën kan worden bijgehouden. Het kan de data importeren vanuit csv-bestanden, de bunq-api of de Spectre-api. Voor meer informatie verwijzen we naar deze pagina. De ontwikkelaar loopt ook op Tweakers rond en bespreekt zijn applicatie in het Het grote 'Firefly III'-topic. Zojuist is versie 4.7.12 uitgebracht en hierin zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht:

Razer gaat Game Store kort na opening alweer sluiten

Razer gaat stoppen met de Game Store, zijn digitale winkel voor de verkoop van games. De webwinkel werd pas vorig jaar geopend, maar lijkt dus weinig succesvol te zijn geweest. Eind deze maand sluiten de deuren.

Samsung brengt in Duitsland budgettablet Galaxy Tab A 10.1 uit

Samsung heeft een nieuwe telg in de tabletreeks Galaxy Tab A aangekondigd, met een schermdiagonaal van 10,1". Vooralsnog lijkt de tablet alleen in Duitsland uit te komen, als goedkopere tegenhanger van de eerder aangekondigde Galaxy Tab S5e.

Pokémon Go-maker schikt rechtszaak omtrent locaties Pokéstops en gyms

Niantic, maker van Pokémon Go, heeft in een rechtszaak in de Verenigde Staten een schikking getroffen. De zaak ging om Pokéstops en gyms die zich op het erf van de eisers bevonden, wat vervolgens voor overlast zorgde van spelers die het erf betreden.

Apple zou maker van spraaksoftware Pullstring hebben overgenomen

Apple heeft volgens berichten Pullstring overgenomen, een bedrijf dat zich voornamelijk bezighoudt met de ontwikkeling van spraaksoftware. Met de deal zijn waarschijnlijk tientallen miljoenen dollars gemoeid, al heeft Apple nog niet gereageerd.

Wine 4.2

Er is met versienummer 4.2 een nieuwe ontwikkelbuild van Wine verschenen. Wine is een opensource-implementatie van de Windows-api en maakt het mogelijk om DOS- en Windows-programma's op Linux, FreeBSD, Solaris en macOS te draaien. Een grote groep ontwikkelaars draagt bij aan Wine en er is voor gekozen om elke twee weken een nieuwe zogeheten ontwikkelversie uit te brengen in plaats van te wachten tot er een aantal nieuwe functies klaar is. Een paar keer per jaar verschijnt er een stabiele uitgave. De database met applicaties die onder Wine werken, al dan niet met behulp van kleine aanpassingen, bevat op het moment van schrijven 26.192 titels. In deze uitgave zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht: What's new in this release:

Samsung's 2019-Qled's - Eerste blik op de nieuwe 4k- en 8k-tv's

Samsung introduceerde bij een evenement in Porto de nieuwe 2019 Qled-lineup. De nieuwe Qled-modellen zijn dit jaar duidelijk verbeterd. Ook komt er een nieuw 8k-model.

Debian 9.8

Debian is een opensource-besturingssysteem, dat zowel voor desktops als servers gebruikt kan worden en waarbij de nadruk op stabiliteit en veiligheid ligt. Het wordt dan ook als basis voor diverse Linux-distributies gebruikt, waaronder Ubuntu en Linux Mint. Versie 9.0, die als codenaam 'Stretch' meegekregen heeft, is een zogenaamde Long Term Support-uitgave en zal de komende vijf jaar van updates worden voorzien. De release notes voor deze update kunnen hieronder worden gevonden. Debian 9: 9.8 released

Twitter overweegt gebruikers oude tweets te laten 'verduidelijken'

Twitter krijgt wellicht de mogelijkheid om oude berichten van context te voorzien. Dit zou in plaats van een edit-functie moeten komen, waar gebruikers veelvuldig om hebben gevraagd. Wel zou er een mogelijkheid komen om tweets kort na plaatsing aan te passen.

Facebook overweegt maatregelen tegen 'antivax'-content

Facebook zou overwegen om posts met anti-vaccinatie-inhoud te weren van het sociale netwerk. Wat er precies staat te gebeuren is nog onduidelijk, maar onder meer 'antivax'-groepen zouden minder prominent zichtbaar moeten worden op Facebook.

'Twitter bewaart direct messages die door gebruikers zijn verwijderd'

Verwijderde direct messages die op Twitter worden uitgewisseld, blijven in werkelijkheid bestaan op de servers van Twitter, zo ontdekte een beveiligingsonderzoeker. Ook van verwijderde accounts blijven de gegevens bestaan.

Amazon investeert in start-up voor elektrische auto's

Amazon heeft honderden miljoenen dollars geďnvesteerd in Rivian, een start-up die zich bezighoudt met het maken van elektrische auto's. Rivian blijft een zelfstandig bedrijf, maar het is nog onduidelijk wat Amazon precies met de investering wil.

Cyberduck 6.9.3

Versie 6.9.3 van Cyberduck is uitgekomen. Dit programma, dat onder een gpl-licentie wordt uitgebracht, is een ftp-, sftp- en webdav-client, en heeft daarnaast ondersteuning voor diverse cloudopslagdiensten die van S3 of de OpenStack-api gebruikmaken. Het programma beschikt over een overzichtelijke interface en ondersteunt technieken als Spotlight, Bonjour, Keychain, Applescript en Growl. Daarnaast kun je gebruikmaken van verschillende, al geďnstalleerde teksteditors, waaronder BBEdit, TextWrangler, TextMate, Mi, Smultron en CSSEdit. Cyberduck is in een groot aantal talen te gebruiken, waaronder het Nederlands. Sinds versie 6.9.0 zijn de volgende problemen verholpen: Bugs fixed in version 6.9.3:

Sandboxie 5.28

Er is na lange tijd weer eens een nieuwe versie van Sandboxie verschenen. Met dit programma is het mogelijk om onder Windows programma's in een afgeschermde omgeving te draaien. Op die manier zijn wijzigingen die door programma's als Internet Explorer worden uitgevoerd, eenvoudig ongedaan te maken. Bovendien is er geen risico dat belangrijke onderdelen van het besturingssysteem worden aangetast. Sandboxie kan worden gebruikt op Windows Vista en hoger, en een licentie kost 25 euro voor een jaar. De laatste versie met ondersteuning voor Windows XP is 5.22. In deze uitgave zijn de volgende veranderingen en verbeteringen doorgevoerd: Changes in version 5.28:

ocenaudio 3.6.0

Versie 3.6.0 van Ocenaudio is uitgekomen. Dit gratis geluidsbewerkingsprogramma is van Braziliaanse bodem en heeft versies voor Windows, Linux en macOS. Het heeft uitgebreide mogelijkheden, zoals ondersteuning voor vst-plug-ins en het uitvoeren van een bewerking op verschillende plekken in een bestand tegelijk. Het openen en opslaan van bestanden gebeurt op de achtergrond, zodat het programma beschikbaar blijft. Verder is er een spectrumanalyzer aanwezig en het programma gaat zeer efficiënt om met geheugen. Het vergelijkbare Audacity heeft nog meer mogelijkheden en daardoor is Ocenaudio, zeker voor de beginnende gebruiker, wat makkelijker te gebruiken. De changelog voor deze uitgave ziet er als volgt uit: Changes in version 3.6.0

Vakantiepark opent dronehindernisbaan

In plaats van ouderwets midgetgolfen wilde parkeigenaar Charles Veerkamp iets nieuws toen hij activiteiten voor zijn Roompot-vakantiepark in Schaijk aan het bedenken was. Dus kwam hij met iets anders: een dronehindernisbaan. Naar eigen zeggen voor het eerst in Nederland.

Microsoft Surface Studio 2 - Scherpe tekentafel met verouderde cpu

De Surface Studio 2 is Microsofts all-in-one, met een scherm dat plat te klappen is. We kijken hoe dat concept bevalt en draaien natuurlijk benchmarks.

Volkswagen wil in komende jaren meer elektrische auto's en goedkoop model maken

De Duitse autofabrikant Volkswagen wil in de komende jaren beduidend meer elektrische auto's uitbrengen dan oorspronkelijk was gepland. Daarnaast stelt het bedrijf dat er ook een relatief goedkoop model van ongeveer 20.000 euro uitkomt.

NASA wil meer Sojoez-stoelen kopen ondanks SpaceX- en Boeing-capsules voor ISS

De NASA overweegt om twee extra tickets te kopen bij zijn Russische evenknie Roscosmos. Deze twee stoelen moeten garanderen dat de NASA ook in de tweede helft van dit jaar en in 2020 toegang tot het ISS houdt. In de loop van dit jaar moeten SpaceX en Boeing deze rol overnemen.

Spelers melden verschillende problemen na release van Metro Exodus

Spelers maken melding van allerlei problemen die het spelen of opstarten van de vrijdag uitgebrachte game Metro Exodus bemoeilijken of onmogelijk maken. De meldingen variëren van missende .exe-bestanden, bugs en crashes.

Xiaomi Mi 9-smartphone krijgt Snapdragon 855 en 48-megapixelcamera

Xiaomi heeft laten weten dat zijn komende Mi 9-smartphone, die op 20 februari in China wordt aangekondigd, een Snapdragon 855 van Qualcomm bevat. Het toestel krijgt verder een 48-megapixelcamera aan de achterkant.

Shell neemt Duits bedrijf over dat accu's voor thuisgebruik maakt

Shell heeft vrijdag bekendgemaakt dat er een overeenkomst is gesloten om alle aandelen van het Duitse bedrijf sonnen over te nemen. Daarmee koopt Shell een bedrijf dat is gespecialiseerd in thuisaccu's en slimme energieopslag.

Amerikaanse acteur krijgt geen auteursrecht op dansje uit Fortnite en NBA 2K

Het Amerikaanse auteursrechtenbureau heeft bepaald dat acteur Alfonso Ribeiro geen auteursrecht krijgt op de zogeheten Carlton-dans uit de tv-serie The Fresh Prince of Bel-Air. Dit dansje zit onder meer in Fortnite en NBA 2K-games; de acteur klaagde de makers daarop aan.

Logitech geeft Harmony Hub-gebruikers weer optie om xmpp in te schakelen

Logitech laat weten dat het gebruikers van de Harmony Hub weer de mogelijkheid geeft om xmpp in te schakelen. Hiermee kunnen gebruikers toegang tot het smarthomeapparaat krijgen via het lokale netwerk. Deze optie werd in december weggenomen met een eerdere firmware-versie.

Frankrijk investeert 700 miljoen euro in accu-industrie voor elektrische auto's

Frankrijk investeert in de komende vijf jaar 700 miljoen euro in de industrie voor accu's voor elektrische auto's. De investering is onderdeel van een samenwerking op dit gebied met Duitsland.

Verzegelde Super Mario Bros.-cartridge brengt meer dan 100.000 dollar op

Een ongeopend exemplaar van Super Mario Bros. uit 1985 voor de NES is voor meer dan honderdduizend dollar verkocht aan een groep van ten minste drie Amerikanen. Het gaat om een van de eerste uitvoeringen die met een sticker verzegeld waren in plaats van folie.

Dutch FilmWorks gaat in beroep om namen illegale downloaders te achterhalen

Dutch FilmWorks gaat in beroep tegen het vonnis van de voorzieningenrechter waarin staat dat Ziggo de naam-, adres- en woonplaats-gegevens van klanten die illegaal zouden downloaden niet hoeft te verstrekken aan de filmdistributeur.

AP onderzoekt mogelijk delen van data over politieke voorkeur door partijen

De Autoriteit Persoonsgegevens onderzoekt het eventueel delen van bijzondere persoonsgegevens door politieke partijen met externe dienstverleners. Onder andere data over politieke overtuiging mag niet zomaar verstrekt worden.

Supercomputerbouwer ClusterVision maakt wellicht een doorstart

Supercomputerbouwer ClusterVision maakt mogelijk een doorstart met het huidige bestuur. Dat zegt curator Sjef Bartels. Volgens Bartels ging het bedrijf failliet door een aantal projecten die meer tijd kostten dan gedacht, en door een daling in het aantal opdrachten.

Samsung Galaxy Tab S5e met 10,5"-oledscherm kost 419 euro

Samsung brengt in april een nieuwe Android-tablet uit. De Galaxy Tab S5e heeft een 10,5"-oledscherm met een 16:10-verhouding en een resolutie van 2560x1600 pixels. De tablet is dunner dan de Tab S4 en heeft ook dunnere schermranden.

Backdoortrojan richt zich op Linux-servers en verspreidt cryptominer

Een recent ontdekte backdoortrojan die de naam SpeakUp heeft gekregen treft Linux-servers en verspreidt de cryptominingmalware XMRig. De trojan kan elke payload bevatten en deze op getroffen machines uitvoeren.

'Snelheid mobiel internet Nederlandse buitengebieden moet minimaal naar 8Mbit/s'

Nederland moet minimale snelheidseisen invoeren voor mobiel internet om op dat gebied koploper te kunnen blijven. Dat blijkt uit een in opdracht van het ministerie van Economische Zaken uitgevoerd onderzoek. Het ministerie reageert positief op het voorstel.

Energizer P18K Pop-smartphone krijgt 18.000mAh-accu en pop-upcamera

Avenir Telecom, het Franse bedrijf dat smartphones uitbrengt onder de Energizer-merknaam, heeft details bekendgemaakt over de P18K Pop. Het toestel met 18.000mAh-accu krijgt een 6,2"-scherm zonder inkeping en een dubbele frontcamera die uitklapt.

Synology brengt DiskStation DS1019+ met vijf bays uit

Synology heeft de DiskStation DS1019+ beschikbaar gemaakt. Het gaat om een desktop-nas met vijf bays die eveneens over twee m2-sleuven voor ssd's beschikt. De processor is een Celeron-soc van Intel.

China belooft aanzienlijk meer chips af te nemen van Amerikaanse bedrijven

China stelt de VS voor om over een periode van zes jaar voor tweehonderd miljard dollar aan halfgeleiderproducten af te nemen. Het land hoopt met de afname van chips de kou uit de lucht van de handelsoorlog te halen.

Omzet en winst van Nvidia dalen door tegenvallende gpu-verkopen

Nvidia heeft in het laatste kwartaal van 2018 veel minder gpu's verkocht dat in datzelfde kwartaal een jaar eerder. De omzet daalde met 24 procent. Dat komt omdat mensen minder gpu's kopen voor het delven van cryptocurrency en omdat de RTX-videokaarten niet aanslaan.

Amsterdams ziekenhuis gaf veel te ruime toegang tot digitale patiëntendossiers

Studenten die via een flexbureau bij het Amsterdamse ziekenhuis OLVG werkten, konden jarenlang zonder restrictie en zonder enige waarschuwing of voorlichting vooraf elektronische dossiers van patiënten inzien.

Afbeeldingen van nieuwe wearables verschijnen in Samsung-app

De jongste update van de Galaxy Wearable-app bevat de modelnamen en afbeeldingen van nieuwe wearable-producten die Samsung hoogstwaarschijnlijk volgende week gaat aankondigen. Het lek werd ontdekt door het Twitteraccount SamCentral.