Download overzicht
Software zoeken
Nieuwsgroepen
Dvd ripping
Gratis software
Index Recepten
Eend met wisky
Javascripts
Broncode beveiligen
HTML generator
Kleurencode
Sitemap generator
Pagerank checker
Populariteit
Back-Link checker
Domein leeftijd
Domein status
Educatie index
Rekenen
Nederlands typen
Breuken ( + )
Breuken ( - )
Breuken ( X )
Breuken ( : )
Educatieve links
Galgje
Letterzoeken
Klokkijken
Plofsommen
Topografie
NOS Journaal
NOS radio journaal
Radio
Videoclip zoeken
TV programma zoeken
Comedy zoeken
TV zenders
Torrents
Nu
PCM
Tweakers
Computer idee
Paginanieuws
Nieuws zoeken
Feyenoord
Virusalert
Nos nieuws
Retecool
Nu sport
Webwereld
The-not-so-daily-crap
Tweakers

Tweakers RSS

Usenet Explorer 5.5

Versie 5.5 van Usenet Explorer is uitgekomen. Met dit programma kunnen bestanden van usenet worden gedownload. Usenet Explorer kenmerkt zich onder meer door een laag processor- en geheugengebruik, en uitgebreide mogelijkheden, wat het voor beginnende gebruikers misschien minder geschikt maakt. In deze uitgave zijn de volgende veranderingen en verbeteringen doorgevoerd: Changes in version 5.5:

'Fusie Sprint en T-Mobile mag doorgaan na belofte geen Huawei meer te gebruiken'

De twee Amerikaanse telecomproviders Sprint en T-Mobile zouden beloofd hebben geen apparatuur van Huawei meer te gaan gebruiken nadat zij gefuseerd zijn. Die belofte zou moeten helpen bij het goedkeuren van de voorgestelde fusie.

Epic stopt met 'Infinity Blade' in Fortnite na klachten van gebruikers

Spelers van Fortnite kunnen niet langer gebruik maken van de recent geïntroduceerde Infinity Blade. Het wapen bleek verstorend te werken omdat het gebruikers te veel voordelen zou bieden, en is daarom voorlopig uit het spel gehaald.

Apple Music komt vervroegd beschikbaar op Amazon Echo-speakers

Gebruikers van een Amazon Echo kunnen hun speaker vanaf nu gebruiken om muziek af te spelen via Apple Music. De dienst had eigenlijk volgende week beschikbaar moeten komen, maar is nu al te gebruiken voor mensen met een abonnement.

'Arrestatie Huawei-topvrouw was vanwege spionage in de Verenigde Staten'

De arrestatie van Huawei-topvrouw Meng Wanzhou lijkt te zijn ingegeven door verdenkingen van spionage. De zaak begon met een onderzoek naar de nationale veiligheid, waarvoor toenmalig president Obama de opdracht gaf.

December Prijzen Parade - Dag 9 en 10: Win een LG OLED55B8-tv

In de laatste weken voor kerst viert Tweakers altijd de December Prijzen Parade. Mede dankzij onze partners mogen we jullie, onze trouwe users, dan blij maken met vette cadeaus. Dit weekend staat de December Prijzen Parade in het teken van onze partner LG met een weggeefactie die al eens eerder voorbij is gekomen in deze prijzenparade. Jullie maken nogmaals kans op een LG OLED55B8-tv.

Van snelladen tot slim laden - Voldoende laadpalen, voldoende stroom?

In dit derde achtergrondartikel over elektrische auto's hebben we het over laden en laadpalen. Hoe werkt het, wat kost het en hoe snel gaat het?

AnyDesk 4.3.0

Versie 4.3.0 van AnyDesk voor Windows is uitgekomen. Met dit programma, dat door oud-medewerkers van TeamViewer wordt ontwikkeld, kan een andere computer worden overgenomen om deze zo op afstand te beheren. Het programma is beschikbaar voor Windows, Linux, FreeBSD, macOS, Android en iOS, al zit niet elk platform op hetzelfde versienummer. Het is gratis voor thuisgebruik, voor commercieel gebruik kan op jaarbasis worden afgerekend, of meteen voor een periode van zes jaar wat het totale kostenplaatje lager maakt. Het maakt dan verder niet uit hoeveel updates er tussentijds uitkomen. De changelog van de laatste paar versies ziet er als volgt uit:

Online gamewinkel Discord betaalt ontwikkelaar negentig procent van de omzet uit

Discord, een chatplatform voor games dat ook spellen verkoopt, houdt vanaf 2019 10 procent van de opbrengst van games in en de ontwikkelaar krijgt 90 procent van de omzet van zijn game, zo heeft het bedrijf bekendgemaakt.

'Facebook-bug lekte privéfoto's van miljoenen gebruikers aan appontwikkelaars'

Een bug in Facebook heeft ervoor gezorgd dat privéfoto's van miljoenen gebruikers twaalf dagen lang vrij toegankelijk waren voor honderden appontwikkelaars. Het lek dateert van september en is intussen verholpen. Dit meldt de website Recode.net.

Microsoft België wil tienduizend kinderen vertrouwd maken met programmeren en ai

Microsoft is in België een project gestart om kinderen vertrouwd te maken met de basisbeginselen van programmeren en artificiële intelligentie. De eerste DigiKids-les vond vrijdag plaats en werd bijgewoond door zo'n dertig leerlingen. In totaal wil Microsoft zo'n tienduizend kinderen bereiken.

Xen 4.11.1 / 4.8.5

Xen is een baremetal-hypervisor voor het x86- en ARMv7/v8-platform, en laat diverse besturingssystemen gelijktijdig op één systeem draaien zonder de prestaties drastisch te beïnvloeden. Voor meer informatie over Xen en de bijbehorende community verwijzen we naar deze en deze pagina. Op dit moment worden alleen Linux, NetBSD en FreeBSD als hostsystemen ondersteund, maar men is druk bezig om ook andere besturingssystemen volledig te ondersteunen. De ontwikkelaars hebben versies 4.11.1 en 4.8.5 uitgebracht, met de volgende aankondigingen: Xen Project 4.11.1 We are pleased to announce the release of Xen 4.11.1. This is available immediately from its git repository or from this download page. This release contains the following bug-fixes and improvements in the Xen Project hypervisor:

Visual Studio Code 1.30

Visual Studio Code is een opensourcecode-editor met ondersteuning voor IntelliSense, debugging, Git en code snippets. Ondersteuning voor de gangbare script- en programmeertalen is aanwezig en het kan daarnaast via extensies uitgebreid worden. Microsoft heeft versie 1.30 uitgebracht. De bijbehorende lijst met aanpassingen ziet er als volgt uit: November 2018 (version 1.30) Welcome to the November 2018 release of Visual Studio Code. There are a number of significant updates in this version that we hope you will like, some of the key highlights include:

Symfony 4.2.1 / 4.1.9 / 4.0.15 / 3.4.20 / 2.8.49 / 2.7.50

Symfony is een php-webapplicatieframework en is beschikbaar onder de mit-licentie. Naast een framework en herbruikbare componenten biedt Symfony een filosofie, methodiek en community, ondersteund door SensioLabs. Op ons Forum zijn er ook verschillende topics over terug te vinden. De ontwikkelaars hebben enkele dagen geleden versies 4.2.1, 4.1.9, 4.0.15, 3.4.20, 2.8.49 en 2.7.50 uitgebracht met de volgende aankondigingen: Symfony 4.2.1 released Symfony 4.2.1 has just been released. Here is a list of the most important changes:

BMW en Porsche demonstreren 450kW-station dat auto in kwartier laadt

BMW en Porsche hebben in Beieren een prototype van een snellaadstation onthuld met een capaciteit van maximaal 450kW. Elektrische auto's kunnen hiermee in vijftien minuten geladen worden, claimen de fabrikanten.

TP-Vision maakt Android 8 Oreo-update voor Philips-smart-tv's beschikbaar

De update naar Android 8 Oreo voor diverse Philips-tv's met Android TV is beschikbaar. Deze versie bevat onder andere een vernieuwde interface. TP-Vision wil dat elke geschikte tv tegen het tweede kwartaal van 2019 is bijgewerkt.

Roamingdata in EU stijgt naar meer dan 70 petabyte na afschaffen roamingkosten

In de drie kwartalen na het afschaffen van de roamingkosten in de EU, is de hoeveelheid data die Europeanen over de landsgrenzen verbruiken bijna verviervoudigd tot gemiddeld 72 petabyte.

IMAX gaat zijn laatste vr-bioscopen sluiten

IMAX Corporation gaat de laatste drie vr-bioscopen sluiten in het eerste kwartaal van 2019. Het gaat om de locaties in Toronto, Bangkok en Los Angeles. In het afgelopen jaar werden al vier locaties gesloten, waaronder de enige Europese IMAX VR-bioscoop, in Manchester.

Logitech dicht lek in Options-software dat sites toegang tot toetsenbord gaf

Logitech heeft donderdag een nieuwe versie van zijn Logitech Options-software aangekondigd waarin het een beveiligingslek in de software heeft gedicht. De kwetsbaarheid gaf websites de mogelijkheid het toetsenbord van gebruikers te benaderen.

Go 1.11.3 / 1.10.6

Go, ook aangeduid als golang, is een programmeertaal die sinds 2007 wordt ontwikkeld door Google en de opensourcegemeenschap. De taal wordt onder andere door CloudFlare, Google, Netflix en Uber gebruikt. Go-code kan worden gecompileerd voor Android, Linux, macOS, FreeBSD en Windows op i386-, amd64- en ARM-processorarchitecturen. De syntax van Go is vergelijkbaar met die van C en soortgelijke programmeertalen, hoewel er ook enkele opvallende verschillen zijn. Ook biedt Go de mogelijkheid voor gedistribueerd programmeren, waarbij verschillende processen tegelijk worden uitgevoerd. Het team heeft Go versies 1.11.3 en 1.10.6 vrijgegeven met de volgende aanpassingen: Go 1.11.3 and Go 1.10.6 are released Hi gophers, We have just released Go 1.11.3 and Go 1.10.6 to address three recently reported security issues. We recommend that all users update to one of these releases (if you?re not sure which, choose Go 1.11.3).

Ubiquiti UniFi UAP/USW 4.0.10.9653

Ubiquiti heeft nieuwe firmware uitgebracht voor zijn wireless producten die in de UAP- en USW-series vallen. Hiermee worden weer verschillende punten aangepakt. Het versienummer is vastgezet op 4.0.10.9653, en voorzien van de volgende aankondiging en lijst met aanpassingen: [FIRMWARE] 4.0.10.9653 for UAP/USW has been released | Stable We've prepared firmware 4.0.10.9653. Please see below for the changelog and links to the firmware binaries. Firmware changes since 4.0.9:

Ubiquiti USG 4.4.36

Ubiquiti heeft nieuwe firmware uitgebracht voor zijn wireless producten die in de USG-serie vallen. USG staat voor UniFi Security Gateway en deze producten zijn bedoeld om als router te worden ingezet. Ze bevatten onder andere een krachtige firewall, vlan-opties en vpn-mogelijkheden, en kunnen ingeregeld worden met de UniFi Controller, die ook bijvoorbeeld accesspoints en switches kan aansturen. Het versienummer van deze firmware is vastgezet op 4.4.36 en voorzien van de volgende lijst aanpassingen: [USG] Firmware v4.4.36 now available Only one change since v4.4.34, however an important one for some use cases.

Microsoft: handmatig Windows updaten kan je tot testgebruiker maken

In een uitleg over maandelijkse Windows-updates maakt Microsoft bekend dat wie in de laatste twee weken van de maand handmatig naar updates zoekt, een previewversie voor testdoeleinden binnen kan krijgen.

Blizzard verkleint ontwikkelteam moba Heroes of The Storm - update

Blizzard heeft een aantal leden van het ontwikkelingsteam van Heroes of The Storm overgeplaatst naar andere projecten. De ontwikkelaar vindt dat deze momenteel hogere prioriteit hebben dan HotS. Daarnaast heeft Blizzard de geplande e-sporttoernooien voor het spel in 2019 geannuleerd.

Netgear AC1900 Nighthawk 1.0.9.60

Netgear heeft nieuwe firmware voor zijn AC1900 Nighthawk Smart WiFi Router uitgebracht. Deze router, ook wel als R7000 aangeduid, kan zowel op de 2,4GHz- als op de 5GHz-band data verzenden en ontvangen, en heeft een theoretische doorvoer van maar liefst 1300Mbit/s. Daarnaast zijn er vijf gigabit-ethernetpoorten aanwezig, waarvan er een aan de wankant zit en de andere vier intern kunnen worden gebruikt, en zijn een usb 2.0- en een usb 3.0-aansluiting aanwezig. Het versienummer van deze firmware-uitgave is vastgezet op 1.0.9.60 en de veranderingen zien er als volgt uit: Bug Fixes:

Intel brengt 22nm-chipset B365 uit om 14nm-productie te ontlasten

Intel heeft zonder er verder ruchtbaarheid aan te geven de B365-chipset uitgebracht. Het gaat om een op 22nm geproduceerde variant van de op 14nm gemaakte B360, die op Kaby Lake in plaats van Coffee Lake gebaseerd is.

Philips Hue krijgt update voor power-on-gedrag

Signify brengt nog deze maand de update naar alle Philips Hue-verlichting die gebruikers de mogelijkheid geeft het power-on-gedrag te bepalen. Tot nu toe brandden de Hue-lampen op maximale helderheid na het opnieuw inschakelen van de stroom.

Studio van oprichters Minecraftserver Hypixel kondigt eerste game aan

De twee mede-oprichters van de Minecraftserver Hypixel zijn met andere communityleden een gamestudio begonnen met de naam Hypixel Studios. De studio kondigt tegelijk zijn eerste game aan: Hytale, een sandboxgame die gebaseerd is op Minecraft.

Apple brengt volgende week iOS-update in China uit om verkoopverbod te voorkomen

Apple geeft volgende week een update voor iOS in China vrij die betrekking heeft op functionaliteit zoals beschreven in Qualcomm-patenten. De fabrikant hoopt zo te voorkomen dat er een verkoopverbod in China komt.

Vivaldi 2.2.1388.34

Versie 2.2 van de webbrowser Vivaldi is uitgekomen. Vivaldi is een webbrowser die wordt ontwikkeld door voormalige werknemers van Opera. Hij richt zich voornamelijk op powerusers en gebruikers van Opera voor de overstap op Chromium, hoewel ook deze browser daarop is gebaseerd. Vivaldi heeft uitgebreide mogelijkheden, zoals mousegestures, stapelen van tabbladen, uitgebreide keyboardshortcuts en het maken van aantekeningen op webpagina's. De browser is gratis en wordt voor Windows, Linux en macOS ontwikkeld. Uitgebreide release notes van deze uitgave zijn op deze pagina te vinden, dit is het de changelog: New Features

Spamgolf met bomdreiging gaat rond

Een omvangrijke spamgolf met daarin de dreiging dat een bom afgaat tenzij een bedrag in bitcoin betaald wordt, doet de ronde. Aanvankelijk kregen met name Amerikaanse bedrijven de spam, maar inmiddels zouden de berichten wereldwijd ontvangen worden.

Notepad++ 7.6.1

Versie 7.6.1 van Notepad++ is uitgekomen. Deze uitgebreide teksteditor heeft diverse mogelijkheden die vooral voor programmeurs handig zijn, zoals syntax-highlighting voor onder andere C, C++, Java, html, xml en php. Ook biedt het programma de mogelijkheid om meer dan één document tegelijk te bewerken of één document op twee verschillende plaatsen te onderhouden. Wie de nieuwste versie wil gebruiken, moet deze zelf downloaden. De ingebouwde updater van Notepad++ biedt updates namelijk pas een week na hun verschijnen aan, om eventuele ernstige bugs nog te kunnen oplossen. Sinds versie 7.0 is er ook een 64bit-uitvoering van het programma. In deze uitgave zijn de volgende verbeteringen aangebracht: Notepad++ v7.6.1 new enhancement and bug-fixes

Krita 4.1.7

Versie 4.1.7 van Krita is verschenen. Krita is een programma waarmee digitale tekeningen kunnen worden bewerkt en gecreëerd, en kan overweg met zowel bitmap- als vectorafbeeldingen. Het programma was voorheen onderdeel van Calligra Suite en wordt ontwikkeld door het KDE-team, maar werkt ook prima onder Gnome of XFCE. Daarnaast zijn er downloads voor Windows en macOS. De release notes voor deze uitgave kunnen hieronder worden gevonden. Krita 4.1.7 Released

December Prijzen Parade - Dag 8: Win een LG V40 ThinQ-smartphone

In de laatste weken voor kerst viert Tweakers altijd de December Prijzen Parade. Mede dankzij onze partners mogen we jullie, onze trouwe users, dan blij maken met vette cadeaus. Vandaag staat de December Prijzen Parade in het teken van onze partner LG met de volgende weggeefactie: de LG V40 ThinQ-smartphone.

IsoBuster 4.3

Smart Projects heeft IsoBuster versie 4.3 uitgebracht. Dit programma is gespecialiseerd in het lezen van slechte of beschadigde cd's en dvd's, en kan in veel gevallen nog bestanden terughalen die door Windows niet meer worden herkend. Een ander sterk punt van IsoBuster is dat het bijna elk denkbaar cd- of dvd-image-formaat kan lezen, waaronder *.iso, *.bin, *.img, *.ccd en *.nrg. Het programma is grotendeels gratis, slechts enkele geavanceerde features zijn alleen voor betalende gebruikers toegankelijk. Welke dat precies zijn, is op deze pagina te vinden. Sinds versie 3.0 kan het programma ook overweg met alle andere interne en externe opslagmedia, zoals harde schijven, usb-sticks en geheugenkaartjes. De changelog voor deze release laat de volgende veranderingen en verbeteringen zien: Changes / New:

TeamViewer 14.1.3399

Er is een update voor versie 14 van TeamViewer verschenen. Met dit programma kunnen andere computers via een veilige vpn-verbinding op afstand worden beheerd. TeamViewer is gratis voor niet-commercieel gebruik en wordt ontwikkeld voor Windows, Linux, macOS, iOS en Android. Nieuw in versie 14 is de mogelijkheid apparaten te groeperen en er notities aan toe te voegen. Verder zijn er prestatieverbeteringen waar te nemen op trage verbindingen en is er een donkere modus. In deze update zijn verder nog de volgende verbeteringen aangebracht: Change Log:

Fairphone wil programma om telefoons te leasen opzetten na investering

Fairphone gaat de komende tijd een programma opzetten om smartphones te leasen. Daarbij betalen gebruikers een vast bedrag per maand en leasen dan een Fairphone-exemplaar. De telefoon blijft eigendom van de fabrikant.

Meer dan helft verwijderde ongewenste video's op YouTube heeft geen views

Meer dan de helft van de ongewenste video's die YouTube afgelopen kwartaal heeft verwijderd, had op moment van verwijdering geen views. Dat bleek uit cijfers die de videosite heeft gedeeld. Mensen dragen ongeveer 19 procent van de te verwijderen video's aan.

Smartphoneproductie in Shenzhen - Een samenwerking van mens en machine

We vlogen naar China om te worden rondgeleid in een smartphonefabriek van Oppo. Hoe wordt een smartphone in elkaar gezet, hoe wordt hij getest en hoe is het om daar te werken?

Gerucht: Microsoft wil Microsoft 365-abonnement voor consumenten aanbieden

Microsoft lijkt te werken aan Microsoft 365 Consumer, een consumentenversie van de abonnementsdienst voor meerdere Microsoft-producten. Het aanbod zou in aanvulling op de bestaande zakelijke pakketten zijn.