Download overzicht
Software zoeken
Nieuwsgroepen
Dvd ripping
Gratis software
Index Recepten
Eend met wisky
Javascripts
Broncode beveiligen
HTML generator
Kleurencode
Sitemap generator
Pagerank checker
Populariteit
Back-Link checker
Domein leeftijd
Domein status
Educatie index
Rekenen
Nederlands typen
Breuken ( + )
Breuken ( - )
Breuken ( X )
Breuken ( : )
Educatieve links
Galgje
Letterzoeken
Klokkijken
Plofsommen
Topografie
NOS Journaal
NOS radio journaal
Radio
Videoclip zoeken
TV programma zoeken
Comedy zoeken
TV zenders
Torrents
Nu
PCM
Tweakers
Computer idee
Paginanieuws
Nieuws zoeken
Feyenoord
Virusalert
Nos nieuws
Retecool
Nu sport
Webwereld
The-not-so-daily-crap
Tweakers

Tweakers RSS

LyX 2.3

LyX is een opensource- en crossplatform-systeem waarmee documenten kunnen worden opgemaakt. Kort door de bocht is het een grafische gebruikersinterface voor TeX en LaTeX. Het wordt vooral in de academische wereld gebruikt, omdat het eenvoudig formules kan samenstellen en een overzicht van de documentstructuur toont. In tegenstelling tot reguliere tekstverwerkers die het wysiwyg-principe gebruiken, maakt LyX gebruik van wysiwym. Meer informatie over LyX kan op deze pagina worden gevonden. Versie 2.3 is uitgekomen en de aankondiging daarvan ziet er als volgt uit:

Achter de blockchainhype - Drie voorbeelden uit de praktijk

Overal werken mensen noest aan blockchaintechnologie. Wat doet zo'n blockchain eigenlijk en wat kun je ermee? Een opfriscursus blockchain met drie realworldvoorbeelden.

CD Projekt Red opent derde studio voor ontwikkeling Cyberpunk 2077

De Poolse ontwikkelaar CD Projekt Red, bekend van de The Witcher-games, heeft een derde studio geopend. De nieuwe afdeling in Wrocław gaat samenwerken met de studio's in Warschau en Krakow en zal de ontwikkeling van Cyberpunk 2077 ondersteunen.

Straat in Nederland krijgt internet via Duits glasvezelnetwerk

Inwoners van een straat in Limburg, die aan de Duitse grens ligt, krijgen glasvezelinternet via het netwerk van een Duitse provider. Een inwoner van de straat zorgde daarvoor toen hij zag dat er in Duitsland een glasvezelverbinding werd gelegd.

NSA kon bitcoingebruikers mogelijk via vpn-dienst achterhalen

Nieuwe documenten die door klokkenluider Edward Snowden zijn vrijgegeven tonen aan dat de NSA rond 2013 met zijn Moneyrocket-programma bitcoingebruikers heeft opgespoord. De inlichtingendienst deed dat mogelijk middels een vpn-dienst.

Wileyfox brengt binnen drie weken Android 8.1-update uit voor Swift 2-telefoons

Gebruikers van een Wileyfox Swift 2, 2 Plus of 2X kunnen binnen een week of drie een update verwachten naar Android 8.1. De update is bijna klaar, ondanks de financiële problemen bij de Britse smartphonemaker.

Epic Games stelt assets van geflopte game Paragon beschikbaar

Epic Games stelt de assets van mobagame Paragon gratis beschikbaar aan ontwikkelaars die werken met Unreal Engine 4. De personages uit de game en hun bijbehorende animaties en skins kunnen daardoor gebruikt worden in andere games.

Hardwarefabrikanten lijken gamemerknamen weg te halen bij AMD-producten

Sommige hardwarefabrikanten lijken hun gamemerknamen weg te halen bij producten op basis van AMD-hardware. Mogelijk heeft dat te maken met het GeForce Partner Program, waarmee Nvidia dergelijke merknamen exclusief aan zich zou willen binden.

Europese Commissie gaat gemeenten 15.000 euro geven voor gratis wifi-hotspots

Gemeenten in Europese lidstaten komen in aanmerking voor een financiering van 15.000 euro als ze een plan indienen voor gratis openbare wifihotspots. De Europese Commissie wil zo de toegang tot internet in tot aan 8000 gemeenten verbeteren.

ING stopt halverwege april met bankieren-app voor Windows 10 Mobile

ING stopt 16 april met de ondersteuning van zijn app voor mobiele betalingen met Windows-smartphones. Het is dan niet meer mogelijk om gebruik te maken van de app. ING zegt te stoppen omdat het besturingssysteem geen updates meer krijgt.

'Nederlanders zijn onvoorbereid op uitval van communicatie bij stroomstoring'

Nederlanders vinden het niet nodig diensten af te nemen of apparatuur aan te schaffen waarmee telecommunicatie mogelijk blijft tijdens een stroomstoring. Dat blijkt uit onderzoek van het Agentschap Telecom onder Tweakers-bezoekers.

GeForce Game Ready Driver 391.24 WHQL

Nvidia heeft nieuwe stabiele GeForce-drivers uitgebracht. De drivers dragen versienummer 391.24 WHQL en zijn geschikt voor Windows 7 en hoger, met zoals gebruikelijk aparte downloads voor 32bit- en 64bit-omgevingen. De drivers kunnen worden gebruikt op alle kaarten uit de GeForce 400-series en hoger. De nieuwe drivers bevatten onder meer optimalisaties voor het spel Sea of Thieves en voegen tweee nieuwe Freestyle-filters toe. De changelog laat verder nog enkele bugfixes zien en een handvol problemen die wel al bekend zijn, maar waar nog geen oplossing voor is. De complete release notes staan hieronder:

Insta360 Pro 166

Insta360 heeft voor zijn Pro-camera nieuwe firmware uitgebracht, met 166 als versienummer. Dit is een professionele 360-gradencamera met een resolutie van 7680x3840 pixels op 30fps voor video. De camera bevat zes f/2.4-fisheyelenzen en vier microfoons die rond een bol van rond de 14cm geplaatst zijn. De veranderingen van deze firmware-update worden als volgt beschreven:

Telegram verliest van Russische geheime dienst in zaak over decoderen berichten

Ruslands hoogste rechtsinstantie heeft Telegram in het ongelijk gesteld in een zaak tegen de Russische inlichtingendienst FSB. De chatdienst moet daarom voldoen aan het bevel toegang tot berichten mogelijk te maken.

Google introduceert Subscribe with Google voor abonneren op nieuwsmedia

Google heeft de dienst Subscribe with Google aangekondigd, waarmee internetters eenvoudig abonnementen op nieuwsmedia kunnen afnemen. Google wil er hiermee naar eigen zeggen voor zorgen dat uitgevers minder afhankelijk worden van advertentie-inkomsten.

Internet Archive maakt klassieke handheldgames speelbaar via site

Het Internet Archive heeft een reeks handheldgames uit de periode vanaf de jaren zeventig tot de jaren negentig toegevoegd aan zijn archief. Via emulatie zijn de games van de plastic lcd-handhelds en tabletops in de browser speelbaar.

AMD verlaagt Ryzen-prijzen in Verenigde Staten en bij Amazon

In aanloop naar de introductie van de nieuwe generatie Ryzen-processors, die medio april wordt verwacht, heeft AMD bij een select aantal e-tailers de prijzen van zijn processors verlaagd. Het is niet bekend of de prijzen in Nederland ook worden verlaagd.

Kabinet: Nederland moet internetaanvallen in het uiterste geval kunnen vergelden

Nederland moet in het uiterste geval internetaanvallen kunnen vergelden. Dat schrijft het kabinet in de dinsdag gepresenteerde Buitenland- en Veiligheidsstrategie, die door minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken aan de Kamer is aangeboden.

NetSetMan 4.6.1

Ilja Herlein heeft versie 4.6.0 van NetSetMan uitgebracht. Met dit programma kunnen diverse instellingen snel en eenvoudig door middel van profielen worden aangepast. Het is vooral handig voor laptopgebruikers die hun computer op verschillende locaties gebruiken, zoals thuis en op het werk. Met een druk op een knop kunnen bijvoorbeeld het ip-adres, de standaardprinter en de smtp-server worden aangepast. Het programma is gratis te gebruiken, maar er is ook een pro-versie voor commerciële gebruikers, die ook het aanpassen van het domein, de proxyserver en de browserstartpagina mogelijk maakt. De changelog voor deze uitgave ziet er als volgt uit:

MediaInfo 18.03

Versie 18.03 van MediaInfo is uitgekomen. Dit programma is bedoeld om meer te weten te komen over de eigenschappen van audio- en videobestanden. Het programma geeft uitgebreide informatie over de tags, gebruikte codecs en containers. MediaInfo is beschikbaar voor Windows, Linux en macOS, en kan met een grafische gebruikersinterface of via de commandline worden gebruikt. Het programma is geheel naar eigen smaak aan te passen en ook in het Nederlands te gebruiken. Verder zijn er uitgebreide mogelijkheden om de verzamelde informatie te exporteren. Kies bij het downloaden voor 'without installer', want de Windows-installatiebestanden bevatten adware. In deze uitgave zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht:

CPU-Z 1.84

CPUID heeft versie 1.84 van CPU-Z uitgebracht voor Windows. Dit kleine programma geeft uitgebreide informatie over de processor, het moederbord en het geheugen in de computer. Daarnaast kan het programma ook informatie over de grafische kaart in de computer geven, zij het beperkt. Hiervoor kan beter GPU-Z worden gebruikt, dat ondanks een vergelijkbare naam niet van dezelfde makers is. De download bevat aparte versies voor 32bit- en 64bit-omgevingen. Sinds versie 1.82 zijn de volgende veranderingen en verbeteringen doorgevoerd:

PUBG Mobile komt uit voor Android en iOS

De mobiele versie van PlayerUnknown's Battlegrounds is voor Android verschenen en de iOS-versie volgt op korte termijn. De Android-variant zou op meer dan vijfhonderd verschillende Android-apparaten te spelen zijn.

Telenet-klanten met slecht wifibereik kunnen gratis wifitoegangspunt krijgen

Telenet verstrekt gratis Wifiboosters onder klanten met slecht wifibereik. Klanten van de provider die thuis met slechte draadloze verbindingen te maken hebben binnen hun thuisnetwerk, kunnen een toegangspunt afhalen bij een Telenet-winkel.

HTC introduceert de Desire 12 en Desire 12+

HTC heeft twee smartphones met 18:9-scherm in zijn Desire-serie van midrangemodellen aangekondigd. De Desire 12 is een 5,5"-smartphone met MediaTek-soc en de Desire 12 + heeft een 6"-scherm en een Snapdragon-chip.

IBM ontwikkelt 'computer' van 1x1mm

IBM heeft een minuscule 'computer' met afmetingen van 1x1mm ontwikkeld. Het systeempje bestaat uit een processor van enkele honderdduizenden transistors met sram en een communicatiedeel.

Atari onthult naam van Ataribox en toont controllerontwerp

Atari heeft de officiële naam van zijn console onthuld, die tot nu toe alleen bekendstond als de Ataribox. Het apparaat zal Atari VCS gaan heten en het bedrijf wil in april nadere details bekendmaken over de pre-orderdatum. Daarnaast toont Atari prototypes van controllers.

Outdoor tweakers gezocht! Kom naar de exclusieve Land Rover Explore-introductie

Hij is gemaakt voor de meest extreme omstandigheden: de nieuwe Land Rover Explore. Zestien outdoor tweakers kunnen deze smartphone op 19 april op ultieme wijze testen tijdens het exclusieve Land Rover Explore Launch-evenement. Wil jij dit? Meld je dan snel aan!

Politie Arizona: dodelijk ongeluk autonome Uber-auto leek moeilijk te voorkomen

De politie van de Amerikaanse staat Arizona, waar maandag een autonome Uber-auto betrokken raakte bij een dodelijk ongeluk met een voetganger, zegt na een voorlopige analyse dat het erop lijkt dat een aanrijding moeilijk te voorkomen was geweest.

'Beveiligingshoofd verlaat Facebook na onenigheid over aanpak desinformatie'

The New York Times bericht op basis van bronnen binnen Facebook dat het beveiligingshoofd van het bedrijf, Alex Stamos, in augustus wil opstappen. Dat zou het gevolg zijn van meningsverschillen over de aanpak van desinformatie. Stamos zegt nog steeds actief te zijn.

Notepad++ 7.5.6

Versie 7.5.6 van Notepad++ is uitgekomen. Deze uitgebreide teksteditor heeft diverse mogelijkheden die vooral voor programmeurs handig zijn, zoals syntax-highlighting voor onder andere C, C++, Java, html, xml en php. Ook biedt het programma de mogelijkheid om meer dan één document tegelijk te bewerken of één document op twee verschillende plaatsen te onderhouden. Wie de nieuwste versie wil gebruiken, moet deze zelf downloaden. De ingebouwde updater van Notepad++ biedt updates namelijk pas een week na hun verschijnen aan, om eventuele ernstige bugs nog te kunnen oplossen. Sinds versie 7.0 is er ook een 64bit-uitvoering van het programma, al is nog niet van alle plug-ins een 64bit-versie beschikbaar. In deze uitgave zijn de volgende verbeteringen aangebracht:

Oled, microled en quantumdot - Televisieschermtechniek nu en straks

In dit artikel kijken we naar de ontwikkelingen op beeldschermgebied. Ook bespreken we hoe de verschillende technieken er nu voor staan, en wat de nabije toekomst ons zal brengen.

Bedrijf brengt in de zomer 3,5"-ssd's van 100TB uit

Het bedrijf Nimbus Data heeft zijn ExaDrive DC-lijn van ssd's voor datacenters aangekondigd. De ssd's komen beschikbaar met opslagcapaciteiten van 50TB en 100TB in een 3,5"-behuizing met sata600-interface.

Microsoft kondigt DirectX Raytracing voor realtime raytracing aan

Microsoft heeft de DirectX Raytracing aan de DirectX 12-api toegevoegd. Volgens de fabrikant maakt de techniek de weg vrij voor games die deels via realtime raytracing en deels via het traditionele rasterization zijn opgebouwd.

Autonoom rijdende Uber-auto is betrokken bij fataal ongeluk met voetganger

Een auto die in autonome modus reed met behulp van Ubers technologie heeft in de Amerikaanse staat Arizona een vrouw aangereden, die aan haar verwondingen overleed. Uber heeft zijn testen met de techniek tijdelijk stilgelegd.

Trump verbiedt Amerikanen te handelen in Venezolaanse Petro-tokens

De Amerikaanse president Trump heeft een bevel uitgevaardigd tegen Amerikaanse aankopen van de Venezolaanse cryptovaluta Petro. De ban op het token zou bedoeld zijn om de druk op de overheid van het land op te voeren.

Nvidia kondigt RTX voor realtime raytracing aan

Nvidia heeft tijdens de Game Developers Conference RTX aangekondigd, dat realtime raytracing mogelijk maakt op Volta-gpu's. De techniek werkt in combinatie met DXR, een door Microsoft ontwikkelde uitbreiding op DirectX 12.

Gigabyte gaat gamelaptops met 144Hz-scherm met smalle randen uitbrengen

Gigabyte heeft een teaser van de Aero 15 en Aero 15X online gezet waarbij het bedrijf al enkele eigenschappen noemt. Zo krijgen de laptops schermen met ondersteuning van 144Hz-weergave en smalle randen.

D-Link maakt slimme stekkerdozen in Benelux beschikbaar

D-Link maakt twee slimme stekkerdozen beschikbaar in de Benelux. De DSP-W115 heeft een enkel stopcontact en de DSP-W245 heeft er vier. De stekkerdozen kunnen via speakers met Alexa, Google Assistant en IFTTT bediend worden.

God of War - Kratos versus Noorse mythologie

Eind april brengt Sony een nieuwe God of War op de markt. Kratos gaat dit keer de Noorse goden te lijf, in een game die op alle fronten de beste God of War ooit lijkt te worden.

Amazon kondigt GameOn-dienst aan voor integratie van competities in games

Amazon heeft een dienst onder de naam GameOn aangekondigd. Die moet gameontwikkelaars in staat stellen om via enkele api's een competitie-element aan hun spel toe te voegen op desktops, consoles of mobiele apparaten.