Download overzicht
Software zoeken
Nieuwsgroepen
Dvd ripping
Gratis software
Index Recepten
Eend met wisky
Javascripts
Broncode beveiligen
HTML generator
Kleurencode
Sitemap generator
Pagerank checker
Populariteit
Back-Link checker
Domein leeftijd
Domein status
Educatie index
Rekenen
Nederlands typen
Breuken ( + )
Breuken ( - )
Breuken ( X )
Breuken ( : )
Educatieve links
Galgje
Letterzoeken
Klokkijken
Plofsommen
Topografie
NOS Journaal
NOS radio journaal
Radio
Videoclip zoeken
TV programma zoeken
Comedy zoeken
TV zenders
Torrents
Nu
PCM
Tweakers
Computer idee
Paginanieuws
Nieuws zoeken
Feyenoord
Virusalert
Nos nieuws
Retecool
Nu sport
Webwereld
The-not-so-daily-crap
Tweakers

Tweakers RSS

Qualcomm onthult Snapdragon 675 voor midrangesmartphones

Qualcomm heeft een nieuwe soc voor midrangesmartphones aangekondigd. De Snapdragon 675 biedt ondersteuning voor drie camera's en is de directe opvolger van de Snapdragon 670. Samsung produceert de nieuwe soc op 11nm, terwijl het bij de voorganger nog om 10nm ging.

World of Warships 0.7.10.0.1

World of Warships is afkomstig van Wargaming, de maker van World of Tanks, World of Warplanes, Master of Orion en Total War: Arena. World of Warships is een spel waarin je in teamverband zeeslagen levert met schepen in verschillende klassen, zoals destroyers, cruisers en battleships. Voor meer informatie en spelerservaringen verwijzen we naar dit topic op ons Forum. De aankondiging van deze uitgave met nummer 0.7.10.0.1 ziet er als volgt uit:

Samsung bevestigt te werken aan laptops met vouwbaar amoledscherm

Samsung werkt aan de ontwikkeling van grote amoledschermen voor laptops, die kunnen vouwen en zo voor nieuwe mogelijkheden voor laptops zorgen. Dat heeft de vice-president van marketing van Samsungs pc-divisie bekendgemaakt.

SOGo 4.0.3

Scalable OpenGroupware.org maakt gebruik van de broncode van OpenGroupware.org en richt zich op het delen van agenda's, contactpersonen en e-mails. Daarnaast is het volgens de ontwikkelaars goed schaalbaar en kan het via een webinterface worden aangesproken. Verder worden aangepaste versies van Mozilla Thunderbird en Lightning meegeleverd als client. Er kunnen ook andere clients worden gebruikt, zoals Microsoft Outlook, of mobiele apparaten. Voor meer informatie verwijzen we naar deze pagina, waar de documentatie te vinden is. SOGo 4.0.3 is verschenen met de volgende aanpassingen:

Brave 0.55.18

Brave is een webbrowser die is gebaseerd op Chromium. Aan het roer van de onderneming achter Brave staat Brendan Eich, de bedenker van JavaScript en een van de oprichters van Mozilla. Brave richt zich op het verbeteren van de online veiligheid en biedt een alternatief systeem voor het financieel ondersteunen van contentaanbieders. Het idee daarachter is dat reclame vaak de grootste inkomstenbron van een website is, maar dat veel mensen vanwege opdringerige reclames adblockers gebruiken en websites inkomsten mislopen. De ontwikkelaars hebben Brave 0.55.18 voor desktops uitgebracht met de volgende ingrijpende veranderingen:

Ableton Live 10.0.4

Ableton Live is een softwaresequencer waarmee het mogelijk is muziekinformatie zoals noten en klankparameters op te nemen, te wijzigen en weer uit te sturen naar een synthesizer of andere elektronische klankbron, in een vooraf bepaald tempo. Daarnaast is het een digitaal audiomontagesysteem, oftewel een Digital Audio Workstation of DAW in het kort. Live is ontworpen voor liveoptredens, en als instrument voor componeren en arrangeren. Het is beschikbaar in verschillende licenties, namelijk Intro, Standard en Suite, en daarnaast in een beknopte Lite-uitgave. Versie 10.0.4 is uitgebracht met de volgende aanpassingen:

Nikon D850 1.03

Nikon heeft voor zijn D850 digitale spiegelreflexcamera's nieuwe firmware uitgebracht, met 1.03 als versienummer. Deze camera's hebben een fx-cmos-beeldsensor met 45,7 megapixels aan boord en zijn geschikt voor lenzen met een Nikon F-vatting. De firmware kan vanaf een Windows- of macOS-machine worden geïnstalleerd en is ongeveer 25MB groot. De lijst met veranderingen voor deze update ziet er als volgt uit:

PostgreSQL 11

PostgreSQL is een open source relational database management system, dat op diverse besturingssystemen kan worden gedraaid. Hierdoor is het breed inzetbaar in verschillende omgevingen. De ontwikkelaars hebben versie 11 enkele dagen gelden uitgebracht. De bijbehorende aankondiging van PostgreSQL ziet er als volgt uit:

Apple iPhone XR - De brug tussen vernieuwd en vertrouwd

De iPhone XR is de derde en minst dure Apple-smartphone die dit jaar uitkomt. Wij voelden hem voor de release uitgebreid aan de tand.

Hubble-telescoop is binnenkort weer operationeel door herstelde back-upgyroscoop

De Hubble-ruimtetelescoop kan waarschijnlijk op korte termijn weer gebruikt worden. De telescoop ging op 5 oktober in een safe mode na een falende gyroscoop, maar het lijkt erop dat een niet nominaal werkende back-upgyroscoop inmiddels weer normaal functioneert.

Hoofdontwikkelaar Star Wars-spellen Jade Raymond stapt op bij EA

Jade Raymond, oprichter van EA's dochterbedrijf Motive Studios, is opgestapt. Dit is naar aanleiding van een reorganisatie waarbij zij als hoofd van Motive wordt vervangen. Zij leidde onder andere de ontwikkeling van het geschrapte Star Wars-spel van Visceral Games.

Asus kondigt Zen AiO 27 met voet voor draadloos laden aan

Asus heeft de Zen AiO 27 aangekondigd. De all-in-one-pc rust op een grote standaard waarin alle poorten verwerkt zijn. Het heeft ook een oppervlak om smartphones op basis van de Qi-standaard draadloos te laden.

Medeoprichter Oculus verlaat Facebook 'wegens schrappen Rift 2'

De medeoprichter van Oculus en voormalig ceo van het bedrijf, Brendan Iribe, vertrekt bij Facebook, dat nu het moederbedrijf van Oculus is. Volgens een gerucht schrapt Facebook de Rift 2 voor de pc, wat de reden voor het vertrek zou zijn.

Linus Torvalds keert terug bij Linux-ontwikkeling

De pauze die Linus Torvalds voor zichzelf had ingelast, is na iets meer dan een maand voorbij. Zijn tijdelijke vervanger draagt het overzicht op de ontwikkeling van de Linux-kernel 4.19 weer over aan Torvalds.

Ook Amazon en Supermicro verzoeken tot intrekken artikel Chinese spionagechips

Na Apple doen ook Amazon en Supermicro een oproep aan Bloomberg om het artikel over het in het geheim plaatsen van spionagechips op moederborden in te trekken. Geen andere publicatie heeft de claims bevestigd gekregen.

YouTube-ceo: nieuwe auteursrechtrichtlijn van EU bedreigt honderdduizenden banen

Susan Wojcicki, de directeur van YouTube, waarschuwt dat artikel 13 van de in september door het Europarlement aangenomen tekst voor een nieuwe auteursrechtrichtlijn honderdduizenden banen kan bedreigen en zeer negatieve gevolgen voor het internet heeft.

Intel ontkent dat het is gestopt met ontwikkeling van 10nm-chipproductie

Intel heeft op Twitter laten weten dat het niet gestopt is met de ontwikkeling van het 10nm-procedé. Daarmee reageert de Amerikaanse chipmaker op een gerucht van eerder op de dag, waarin werd gesteld dat Intel de 10nm-node zou hebben geschrapt.

Winamp 5.8 build 3660 bèta

Radionomy is na jaren van stilte weer van plan een nieuwe versie van de mediaspeler Winamp uit te brengen. De bèta, die verleden week al "gelekt" op internet stond, is nu ook officieel van de website van de ontwikkelaar verkrijgbaar. Radionomy nam in 2015 Winamp over van Nullsoft, maar ondanks enkele beloftes deed het verder niets met de software. In de nieuwe versie is in eerste oogopslag weinig veranderd en biedt dan ook voornamelijk bugfixes. Ook zijn de mogelijkheden waarvoor betaald moet worden, de zogenaamde pro-features, verwijderd. De changelog voor deze uitgave kan hieronder worden gevonden.

Intel: Micron-overname 3D XPoint-fabriek heeft geen gevolgen voor Optane-ssd's

Intel laat weten dat de voorgenomen volledige overname van de 3D Xpoint-flashfabriek door Micron geen gevolgen heeft voor het releaseschema van Intels eigen Optane-producten. Het was al bekend dat beide bedrijven gaan stoppen met de gezamenlijke ontwikkeling van het geheugen.

Oppo R17 Pro-smartphone komt in China uit op 11 november

De in augustus door Oppo gepresenteerde R17 Pro-smartphone komt uit op 11 november in China. De smartphone heeft naast twee camera's ook een 3d-sensor op de achterkant, waarmee via infrarood een dieptekaart van de omgeving kan worden gemaakt.

Bedrijf komt met camera zonder lcd waarbij foto's enkel op telefoon te zien zijn

Een Franse startup komt met een camera met een Leica M-vatting waarbij de gemaakte foto's niet zoals gebruikelijk zijn te bekijken op een lcd op de achterkant. Een dergelijk scherm ontbreekt. De gemaakte afbeeldingen zijn alleen te bekijken op een verbonden smartphone.

Gerucht: Intel stopt met ontwikkeling 10nm-chipproductie

Intel zou zijn 10nm-node geschrapt hebben, volgens geruchten. Het is al langer bekend dat Intel grote problemen heeft om de 10nm-chipproductie op orde te krijgen, maar het bedrijf rekende op eind 2019 voor de massaproductie.

EA schakelt zoekfunctie en toevoeging van vrienden tijdelijk uit op Origin

Het toevoegen van vrienden op Origin is tijdelijk uitgeschakeld. Sinds vrijdag 19 oktober kunnen gebruikers geen andere spelers zoeken en toevoegen. Wanneer de functie weer beschikbaar is, is nog niet bekend.

VueScan 9.6.20

Hamrick Software heeft versie 9.6.20 van VueScan uitgebracht. Het programma kan worden gebruikt als vervanger van de bij scanners meegeleverde twain-drivers en biedt vaak meer instelmogelijkheden. In veel gevallen kan het programma ook scanners aansturen als de fabrikant zelf geen driver voor het desbetreffende besturingssysteem heeft uitgebracht. Naast scannen kan het ook enkele bewerkingen uitvoeren, zoals crop, sharpen, grain reduction en het aanpassen van de kleurbalans. VueScan is beschikbaar voor Windows, macOS en Linux, en biedt ondersteuning voor ruim 2400 scanners onder Windows, ruim 2100 onder macOS en 1900 onder Linux. Daarnaast is er ondersteuning voor de raw-bestanden van 600 digitale camera's. Het programma is te gebruiken in 28 talen, waaronder het Nederlands. Sinds versie 9.6.18 zijn de volgende verbeteringen doorgevoerd:

HWMonitor 1.37

CPUID, bekend van onder andere CPU-Z en PC Wizard, heeft versie 1.37 van HWMonitor uitgebracht. Dit programma is in staat om de waardes uit te lezen van een groot aantal sensors van onder andere moederborden, videokaarten en harde schijven. Informatie zoals temperaturen, spanningen en snelheden van ventilators kunnen dan in een overzichtelijk scherm worden weergegeven. Er is ook een betaalde Pro-versie, die het onder meer mogelijk maakt om andere pc's in het netwerk in de gaten te houden. In deze uitgave zijn de volgende veranderingen en verbeteringen doorgevoerd:

Belgische kabelaar VOO kondigt 400Mbit/s-abo's aan

De Waalse aanbieder van kabeldiensten VOO kondigt aan de maximale downsnelheid die klanten af kunnen nemen eind dit jaar te verhogen naar 400Mbit/s. Details over de abonnementen geeft het bedrijf nog niet.

Ontwikkelaar laadt Slack-chats in SNES-spel

Slack heeft ongeveer dezelfde functies als andere communicatieplatforms, zoals WhatsApp, Discord en Skype. Maar het blijkt ook mogelijk om Slack-conversaties te openen in een SNES-game. Dat is een van de software-ontwikkelaars van de app in ieder geval gelukt.

Tweakers Gaming Live - Beleef Fortnite en CoD met ROG en win een unieke plek!

Enige tijd geleden kondigden we aan dat ROG de hoofdsponsor is geworden van Tweakers Gaming Live. Hieronder lees je meer over wat er op de stand van het merk te doen zal zijn en geven we tickets weg met unieke plekken tijdens de ROG Fortnite-competitie.

Tweakers zoekt een nieuwsredacteur met security- en privacyexpertise

Tweakers is op zoek naar een nieuwsredacteur met een bijzondere interesse in de onderwerpen security en privacy.

Warframe-uitbreiding Fortuna komt in november naar de pc

In november komt 'Fortuna', de nieuwste uitbreiding voor Warframe uit voor pc. De consoles krijgen de uitbreiding 'iets later'. Fortuna bevat onder andere een nieuw gebied en een toevoeging aan Warframe's verhaal. Een exacte verschijningsdatum is nog niet bekend.

HTC maakt Developer Kit met 6DoF-controllers beschikbaar voor Vive Focus

HTC heeft nieuwe controllers met ondersteuning voor six degrees of freedom aangekondigd voor zijn losstaande Vive Focus-vr-headset. De controllers komen eerst voor ontwikkelaars beschikbaar.

Samsung werkt aan integratie camerasensor achter het scherm

Samsung Display werkt aan de integratie van verschillende sensoren achter de amoledpanelen van smartphones. Het gaat onder andere om de camerasensor, waarmee de inmiddels bij veel smartphones aanwezige inkeping hiervoor achterwege kan blijven.

Tweakers aan het werk - De keuzes van... Pim

In de komende weken presenteert Tweakers Elect de serie 'Tweakers aan het werk'. Daarin schrijven we over jullie ervaringen met werk in de ict en hoe je als tweaker je carrière hebt vormgegeven. Welke keuzes heb je gemaakt, welke opleidingen heb je gevolgd en waar ben je nu in je carrière?

Ubisoft stopt 19 november met online diensten diverse Just Dance-games

Op 19 november stopt Ubisoft met het ondersteunen van de online diensten van een groot aantal spellen. Het gaat voornamelijk om de Just Dance-spellen van verschillende consolegeneraties, tot en met Just Dance 2018.

GitHub kampt met downtime door opslagproblemen

GitHub heeft maandagochtend te maken met storingen door problemen met een opslagsysteem. De problemen begonnen zondagavond maar duren voort, ook na de migratie van opslagsystemen om de toegang tot GitHub.com te herstellen.

OPNsense 18.7.5

Het pakket OPNsense is een firewall met uitgebreide mogelijkheden. Het is gebaseerd op het besturingssysteem FreeBSD en is oorspronkelijk een fork van m0n0wall en pfSense. Het pakket kan volledig via een webinterface worden ingesteld en heeft onder andere ondersteuning voor 2fa, openvpn, ipsec, carp en captive portal. Daarnaast kan het packet filtering toepassen en beschikt het over een traffic shaper. De ontwikkelaars hebben OPNsense 18.7.5 uitgebracht met de volgende aankondiging:

Oracle Java 11.0.1 / 8 update 192 / 191

Oracle heeft versie 11.0.1 van Java Standard Edition uitgebracht, die ook het label LTS heeft meegekregen. Vanaf deze versie brengt Oracle alleen nog maar de Java SE Development Kit (JDK) uit, in zowel de Oracle JDK- als OpenJDK-smaak, waarbij de laatste onder de gpl-licentie wordt aangeboden. Er worden geen Java Runtime Environment (JRE) en Server Java Runtime Environment (Server JRE) meer uitgebracht. Wel is het mogelijk om met jlink een kleinere runtime samen te stellen. Ook heeft Oracle Java 8 update 192 en 191 uitgebracht. De releasenotes van deze versies zien er als volgt uit:

Visual Studio Code 1.28.2

Visual Studio Code is een opensourcecode-editor met ondersteuning voor IntelliSense, debugging, Git en code snippets. Ondersteuning voor de gangbare script- en programmeertalen is aanwezig en het kan daarnaast via extensies uitgebreid worden. Microsoft heeft versie 1.28.2 uitgebracht. De bijbehorende lijst met aanpassingen ziet er als volgt uit:

Drupal 7.60 / 8.5.8 / 8.6.2

Er zijn updates verschenen voor versies 7, 8.5 en 8.6 van Drupal, die diverse kwetsbaarheden moeten verhelpen. Drupal is een in php geschreven, gebruiksvriendelijk en krachtig contentmanagementplatform, waarmee bijvoorbeeld websites kunnen worden gemaakt. Het is eenvoudig genoeg voor een beginnende gebruiker, maar krachtig genoeg om ook een wat complexere website te bouwen. Het programma bevat een contentmanagementplatform en een development-framework. Hieronder zijn de kwetsbaarheden te vinden die in Advisory SA-CORE-2018-006 zijn verholpen.

Hardkernel introduceert Odroid-computingboard met x86-soc van Intel

Hardkernel heeft de komst van de Odroid H2 aangekondigd, het eerste computingboard met een x86-processor die het bedrijf op de markt brengt. Maker Hardkernel overwoog een AMD Ryzen-chip te gebruiken, maar koos uiteindelijk voor Intel.